DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Semmi alapja nem volt az Alonso-Mercedes pletykának?

Sokan tényként kezelték, hogy Fernando Alonso a szabad Mercedes-ülés egyik fő favoritja – ezért is okozott csalódottságot Bottas érkezése. Csakhogy a spanyolhoz közel álló Flavio Briatore szerint minden puszta spekuláció volt.

Még jól emlékezhetünk a fejtegetésekre, amelyek a Mercedes lehetőségeit vizsgálták Nico Rosberg visszavonulása után: vagy egy világbajnokot igazolnak Fernando Alonso személyében, vagy fiatal pilótának, Pascal Wehrleinnek adnak lehetőséget, vagy a középutat választják Valtteri Bottas formájában. Több forrás arról írt, hogy Alonso volt elsődleges opciójuk, annak ellenére, hogy 2017-re érvényes szerződés kötötte a McLarenhez. Rengetegen bizakodtak abban, hogy a kétszeres bajnok újra élcsapatban, ismételten Hamilton csapattársaként bizonyíthat.



Mint tudjuk, végül Alonso maradt a helyén, a címvédőkhöz pedig Valtteri Bottas érkezik. A spanyolhoz közel álló Flavio Briatore – korábbi menedzsere és csapatfőnöke a Renault-nál – azonban leszögezte: a Mercedes valójában még csak meg sem kereste a versenyzőt.

„Sosem volt semmiféle párbeszéd Alonso és a Mercedes között” – öntött tiszta vizet a pohárba Briatore az olasz Sky Sport 24 adásában. „Ezek alaptalan pletykák voltak. Még azt is állították, hogy Niki Lauda át akarta nézni Fernando szerződését és a benne levő összes záradékot. Ez nem igaz, a szerződések mind Genfben vannak, és ott is voltak végig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: