DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ők lesznek 2017 Sennája és Prostja

Úgy tűnik, az F1-es paddock soha nem áll le a legendás páros utódainak keresésével: egy sokra tartott újságíró „megtalálta” az idei szezon Sennáját és Prostját.

Kétség sem férhet hozzá, hogy Ayrton Senna és Alain Prost örök életre szóló legendákkal bővítette a sportág történelemkönyvét együtt töltött két évük alatt, 1988-ban és ’89-ben, az azóta eltelt bő két és fél évtized alatt azonban sem a rajongók, sem pedig a szakmabeliek nem tudták megállni, hogy modern kori megfelelőiket keressék az aktuális F1-es mezőnyben. Így volt ez anno a McLarennél 2005-2006-ban, ahol sokak szerint Juan Pablo Montoya testesítette meg a brazilt, Kimi Raikkönen pedig a Professzort, de néhány évvel később szintén a wokingi pilótákra sütötték rá ugyanezeket címkéket, csak akkor Lewis Hamilton töltötte be Senna, Jenson Button pedig Prost szerepét.



Úgy tűnik, hogy a 2017-es szezon sem múlik el összehasonlítgatás nélkül, most éppen a Williams korábbi csapatmenedzsere, azóta pedig elismert szakújságíróként dolgozó Peter Winsdor osztotta meg a nyilvánossággal véleményét a holland Formule 1-magazin hasábjain keresztül. „Nagyon nagy rajongója vagyok Vandoorne-nak” – mondta a brit. „Úgy látom, hogy a Forma-1 egy új Senna-Prost éra felé halad, csak Verstappennel és Vandoorne-nal. Verstappen lesz Senna, Vandoorne pedig Prost.”

Idén az az érdekes helyzet fog előállni, hogy bár Max Verstappen öt évvel fiatalabb Vandoorne-nál, már a harmadik F1-es szezonjára készül, míg belga társa csak egyetlen futamon van túl. Talán éppen azért az összehasonlítás, mert a red bullos vadóc, és félelmet nem ismerő, akár anno Senna, Vandoorne viszont megfontoltabb – éppúgy, mint Prost. „Nem csak egy versenyen, hanem egész szezonban kiegyensúlyozott vagyok” – mondta a belga. „A legnagyobb erősségem, hogy egy középszerű autót is az első ötbe tudok juttatni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: