DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Lauda: Wehrlein is van olyan gyors, mint Bottas

Ha a sebességet nézzük, a Mercedes fiatal pártfogoltja már most felér a kiválasztott Bottasszal. Más oka volt az egykori háromszoros bajnok szerint, hogy a finn F1-es pilóta kapta meg a lehetőséget.

A Mercedes fityiszt mutatott saját nevelésű tehetségének, Pascal Wehrleinnek azzal, hogy nem őt, hanem Valtteri Bottast választották ki a távozó világbajnok, Nico Rosberg helyére. Hiába dicsérték előtte annyiszor saját pilótájukat, úgy tűnik, szükséghelyzetben nem bíztak benne annyira, mint korábban mutatták. A Mercedes csapatelnöke, Niki Lauda egy friss nyilatkozatban kiemelte, a döntés oka nem az volt, hogy ne találták volna elég gyorsnak a versenyzőt: rutintalansága miatt aggódtak.



„Wehrleinnél egyedül a tapasztalatlansága volt problémás. Ez a nyomás pedig hibákhoz vezethet, amilyeneket például Verstappen követett el Monacóban” – mondta az Auto Bild lapnak Lauda. „Ez nem kritika, a nagyon fiatal versenyzők esetében ez a normális. Ezért döntöttünk végül Bottas mellett, aki ugyanannyira gyors, mint Wehrlein, de tapasztaltabb nála.”

Lauda reagált azokra a hangokra is, amelyek szerint egy sztárversenyzőt kellett volna igazolniuk Lewis Hamilton mellé. Sokat beszéltek Fernando Alonso érkezéséről, de a spanyol korábbi főnöke, Flavio Briatore szerint ez csupán spekuláció volt, a felek sosem tárgyaltak. „Nem, ez nem fontos. Ugyanis amint Bottas sikert fog elérni a Mercedesnél, őt is el fogják ismerni” – válaszolt a háromszoros világbajnok.

Valtteri Bottas egyéves szerződést írt csak alá a Mercedesszel: így a tapasztalatszerzést a 2017-es szezonban Saubernél folytató Wehrleinnek újra lehetősége lesz kiérdemelni a nagycsapat ülését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: