DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hány lóerős egy 2017-es Renault-motor?

A fenti kérdésre ad többek között választ a francia gárda ügyvezető igazgatója. Abiteboul arról is beszélt, hogy az új erőforrás nemcsak a gyári csapat autóiban fog tökéletesen működni.

Az már korábban biztossá vált, hogy idén három alakulat vághat neki a szezonnak a franciák motorjával: a Red Bull és a Renault evidens volt ebből a szempontból, a Toro Rosso viszont tavaly még a Ferrari erőforrását használta. A „kisbikák” a 2014-es és 2015-ös együttműködés után ismét a francia motorra váltanak.

Cyril Abiteboul elmondta, hogy az új szponzorok nem fogják megnehezíteni sem a Red Bull, sem pedig a Toro Rosso dolgát, a motor mindenkinél ugyanúgy fog muzsikálni: „A Renault erőforrását a partnereink, a BP és a Castrol fejlesztette. Azt biztosra vehetjük, hogy a motor ugyanúgy fog működni az Exxon Mobil benzinjével és olajával a Red Bullnál és a Toro Rossónál, mint a gyári alakulatnál – nem kell ezen külön dolgoznunk.”

 redbull-renault-2016



„Ugyanazt a Renault motort fogja kapni mindhárom csapat” – szögezte le a franciák ügyvezető igazgatója.

Abiteboul az erőforrások esetleges erejére is kitért: „Úgy gondoljuk, hogy a teljesítmény 900 és 950 lóerő közé fog esni 2017-ben. Azok a csapatok, akik az ezres nagyságrenddel számolnak, túl optimisták. Nem hiszem, hogy a Mercedesnek sikerülne ezt elérni. Mindenesetre a jelenlegi szabályokkal ez nem lehetetlen.”

„Nekünk is van néhány radikális elképzelésünk a listánkon, de nem az idei esztendőre” – zárta titokzatosan gondolatait a francia szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: