DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ekkorra lehet igazán erős a Red Bull

A Renault tavaly jelentős előrelépést könyvelhetett el erőforrásai terén, de már most azon dolgoznak, hogy a szezon közben milyen újításokat fognak bevetni - ebből pedig a Red Bull profitálhat a legtöbbet.

A V6-os hibrid éra harmadik évében a Renault végre elkapta a fonalat, és egyre erősebb, valamint megbízhatóbb erőforrással állt elő, ennek köszönhetően a Red Bull bizonyult a Mercedes egyetlen komoly kihívójának. A Milton Keynes-i alakulat két győzelmet is szerzett 2016-ban, az aerodinamikai szabályváltozásoktól pedig mindenki azt várja, hogy visszatérnek az élre. A Manor korábbi mérnöke szerint a több paldógázon töltött időnek köszönhetően a motorerő az eddigieknél is jobban fog számítani, a Renault pedig jó hírrel szolgált a Red Bullnak: a szezon első európai helyszínén, Barcelonában komoly újításokat szeretnének bevetni.



„A jelek egyelőre bátorítóak, hiszen a lemaradásunk egyértelműen csökkent” – nyilatkozta a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko a német Motorsport Magazinnak. „Akkorra már elég jó helyzetbe kerülhetünk, amely azt jelenti, hogy el kell érnünk a Ferrari szintjét – ha csak nem tudnak ők is előrelépni majd. Hogy fel tudunk-e nőni a Mercedeshez? Úgy vélem, egyelőre nem vagyunk elég jók ahhoz, de a különbség nem akkora, hogy semmi esélyünk se legyen.”

Marko szerint éppen ez lesz a Red Bull segítségére az autó beállításai terén. „Ugyanolyan szárnybeállításokkal lehet majd versenyezni, mint a Mercedes, nem pedig három-négy lépéssel lemaradva, amikor túl sokat veszítettünk az egyenesben.” A brackley-i alakulat az időmérő edzéseken plusz teljesítménynek köszönhetően ért el jobb eredményeket, az osztrák pedig véli, hogy a csillagosok továbbra is meg fogják tartani előnyüket erőforrások terén. „Hogy nekünk lesz-e külön időmérős beállításunk, nem tudom, de ha lesz is, nem olyan hangsúlyosan, mint a Mercedesnél.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: