DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Az idei már az igazi Renault lesz”

A gyártó tavalyi F1-es visszatérésére rányomta bélyegét a Lotus öröksége: Jolyon Palmer szerint idén jóval erősebb csapatot láthatunk, és ő is szállítani fogja az eredményeket.

A Renault nagy gyári visszatérésének 2016-os szezonja csúfosan végződött, 8 ponttal és mindössze három top 10-es helyezéssel: bár vitába lehet szállni azzal, tényleg ekkora hátrányt jelentett a Lotus öröksége, az tény, hogy a francia gyár nagyon későn vásárolta meg az enstone-i csapatot, és egy Mercedes-motor köré tervezett versenygépet vett át, ezért az elejétől fogva tudták, hogy nagyot nem fognak robbantani az első szezonban.

„Az általános érzés a csapatban az, hogy ez lesz a szezon, amikor tényleg elérhetünk valamit. Tavaly a Lotus problémái miatt meg volt kötve a kezünk, de idén már a Renault igazi pecsétje kerül mindenre” – mondta a Sky Sportsnak Jolyon Palmer, aki a csapatvezetés változására is kitért: „Fred (Vasseur) távozott, ami sajnálatos, de továbbra is velünk van Cyril (Abiteboul) és Jerome Stoll, akik vezettek már Formula-1-es csapatokat, és a Renault-nál is magasan állnak.”



„Még mindig jó kezekben vagyunk, bizonyos tekintetben pedig a dolgunk is egyszerűbb. Nagyszerű emberek dolgoznak a csapatnál, akik versenyeket és bajnoki címeket nyertek korábban a Renault-val. Mindenki felfokozott izgalommal várja, hogy kezdjünk, és kiderüljön, újra ebbe az irányba mozdulhatunk-e” – beszélt Palmer a személyzet színvonaláról.

A versenyző újoncként csak egy pontot szerzett, és kikapott csapattársától, Kevin Magnussentől. A 2014-es GP2-es bajnok úgy véli, idén valódi képességeit demonstrálja majd: „Gyári csapattal vagyok, amelyről hiszem, hogy felfelé fog törni. Ha tavaly nem is mutattam meg, biztos vagyok benne, hogy az eredmények jönni fognak. Sokkal jobb helyzetben állok most itt, és várom a 2017-es szezont.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: