DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Az F1 elértéktelenedésétől fél az expilóta

A Liberty Media a tervek szerint saját képére szeretné formálni a sportágat, némi amerikai ízt kölcsönözne neki, ám egy korábbi pilóta nem örül ennek, és úgy érzi, hiba volt leváltani Ecclestone-t.

„Az amerikaiak azt hiszik, mindent jobban tudnak” – valami hasonlót fogalmazott meg nemrég Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség korábbi elnöke, egyben Bernie Ecclestone régi munkatársa, annak fényében, hogy az F1 új többségi tulajdonosai amolyan „tengerentúli látásmódot” szeretne meghonosítani a sportágban. Nos, éppen az óceán másik oldaláról érkező rendszer F1-re erőltetésétől fél a sportágban utoljára 2012-ben szereplő Narain Karthikeyan is: „Bernie remek munkát végzett. Semmi kétség afelől, hogy ő építette ilyenné a sportágat, igazi vezetőként. Nem vagyok biztos az új helyzetben” – nyilatkozta az indiai pilóta a Motorsport.com-nak.



„Az emberek azt várják, hogy mostantól amerikai módon intézzék a dolgokat az F1-ben. A sportág viszont nem amerikai, sokkal inkább európai. Biztos vagyok benne, hogy kísérletezgetni fognak, de tartok tőle, mire mennek majd Bernie nélkül. Az, hogy a Forma-1 nem elérhető mindenki számára, értékesebbé teszi. Ha amerikaivá akarják változtatni, éppen ez az érték vész ki belőle. Persze közelebb kell hozni a rajongókhoz, de eddig mindenki azt gondolta, hogy ez a csúcs, hogy milyen izgalmas egy verseny.”

„Remélem, hogy ezt a szempontot is figyelembe veszik majd, az autókat pedig szívderítőbb lesz nézni és hallgatni. Jó lenne, ha visszatérne a V10-es korszak is, hiszen az emberek nagyon kedvelték azokat az időket. Ha mindenki számára könnyen elérhető lesz az F1, akkor elvész a varázsa. Ebben az esetben pedig mi különbözteti majd meg a GP2-től?” – mondta a mostanság az MRF Challenge-en versenyző indiai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: