DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Sauber főnöke kikéri magának a Wehrleinra aggatott jelzőket

Az F1-es sajtó némileg jogosan nevezi Mercedes-juniornak Pascal Wehrleint, a német pilóta új főnöke azonban úgy véli, nem helyes ilyen jelzőkkel illetni őt, hiszen már bizonyította képességeit.

Egyelőre még nem biztos, hogy Pascal Wehrlein ott lesz a 2017-es F1-es szezon első kollektív tesztjén Barcelonában, hiszen folyamatosan orvosi vizsgálatokra kell járnia a Bajnokok Versenyén nemrég elszenvedett bukása miatt. A második szezonjára készülő német az idei szezonra a Sauber szolgálatába állt, a Mercedes hathatós támogatásának köszönhetően, és mint olyan, nem véletlenül hívják őt juniorpilótának. Monisha Kaltenbornnak, a hinwiliek főnökének azonban cseppet sem tetszenek a hasonló vélemények, még akkor is, ha Wehrlein a Mercedes kegyeltjének számít.



„Ha junior pilótát igazoltunk volna le, akkor egy játékautót adtunk volna neki egy F1-es gép helyett” – nyilatkozta a csapatvezető az Auto Bildnek. „Pascal már bizonyította rátermettségét, a Forma-1-ben is, és minden bizonnyal további csúcsokat fog döntögetni majd karrierje során” – tette hozzá. Wehrlein a 2016-os szezont a Manornál versenyezte végig, amely csapat színeiben az Osztrák Nagydíjon a pontszerzésig jutott, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy alakulata fennmaradjon, és január végén lehúzták a rolót Banbury-ben.

A német pilótának a három F1-ben töltött szezonja alatt nem sokat mutató (sőt, a figyelmet magára inkább hatalmas balesetekkel felhívó) Marcus Ericsson lesz a csapattársa, akinek egyértelmű a célja 2017-ben. „Le akarom győzni őt – mi más lehetne” – mondta a svéd. „Kemény küzdelmet várok, ezért a legjobbamat akarom nyújtani. Már régóta része a Mercedes programjának, úgy tűnik, hogy hisznek benne” – tette hozzá Ericsson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: