DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Távozott a McLarentől Ron Dennis embere

Még a Bottas-bejelentés minimális meglepetésfaktorát is alulmúlta a McLaren közleménye: egyesek talán már azt is elfelejtették, hogy Jost Capito a csapatnál volt, mire közölték távozását.

Jost Capito, aki a Volkswagen WRC-re koncentráló motorsport-programjának igazgatója volt, nem fog dicsekedni rövid Formula-1-es kitérőjével – ténylegesen talán ha heteket dolgozhatott az istállónál. A McLaren akkori elnök-vezérigazgatója, Ron Dennis igazolta őt csapathoz. Bár érkezését már 2017 elején bejelentették, a VW-nel maradt egészen addig, amíg alkalmasnak látta az időt kilépésére – a McLaren versenyrészlegének vezérigazgatójaként csak szeptemberben csatlakozott.

Nem sokkal később, októberben azonban a McLaren többi tulajdonosa megbuktatta Ron Dennist, ezzel együtt pedig embere, Capito helye is megingott – pozícióját egyébként is sokan fölösnek érezték, hiszen a versenyigazgató címét viselő Eric Boullier addig a versenyrészleg vezetőjének számított, ezért várhatóan utódja sem lesz. Már december közepén beszámoltunk távozásáról, a McLaren azonban egészen máig várt a megerősítéssel.



„Jost Capito a VW Motorsportnál töltött négy sikeres év után csatlakozott a McLarenhez, azzal az erős elkötelezettséggel, hogy újra sikerre viszi a csapatot” – mondta a csapat szóvivője. „Győztes alakulatot akart felépíteni, és teljes mértékben arra fókuszálni, hogy a McLarent versenyképes Formula-1-es autóvá tegye, a világbajnoki címek megnyerésének céljával az elkövetkező években. Sajnálatos módon nem sikerült közös nevezőre jutnunk ezzel kapcsolatban, valamint azt illetően, hogy mire van szükség, hogy a csapat újra sikeressé váljon. Emiatt egyetértettünk abban, hogy távozik a McLaren Racingtől és más lehetőségeket vesz fontolóra. Sok sikert kívánunk neki jövőbeli munkájához.”

Capito hivatalosan öt hónapot dolgozott a McLarennél, kérdéses azonban, hogy ebből mennyit töltött azzal a munkával, amelyre szánták – Dennis távozása után már versenyen sem tűnt fel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: