DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kormányhír szivárgott ki a Kínai Nagydíjról

A sanghaji pálya F1-gyel kötött szerződése az idei verseny után lejár, ezidáig pedig nem lehetett tudni, hogy lesz-e folytatás versenynaptárba 2004-ben felvett helyszínen.

Április 9-én már a 14. Forma-1-es futamot rendezik Sanghajban, mely több ázsiai helyszínnel ellentétben (Malajzia, Szingapúr) biztos lehetett jövőjében. A Kínai Nagydíjat szervező Just Event Management-nek idén jár le a sportággal kötött szerződése, s noha korábban szerették volna meghosszabbítani azt, eddig nem siették el a megállapodást. A száguldó cirkusz élén történt vezetőváltás tovább késleltette a megegyezést, most viszont úgy tűnik, hogy 2017 után is fognak F1-es versenyt rendezni a világ legnépesebb országában.



A Motorsport.com közzétette egy sanghaji kormányzat által kiadott dokumentum részleteit, melyben arról írnak, hogy a Forma-1 továbbra is szerves részét képezi a régió szórakoztatóiparának. A „Shanghai Sports Industry Development Program 2016-2020” nevet kapó tervezet zászlóshajóként tekint a száguldó cirkuszra, és még több, hasonló volumenű eseményt szeretne a környéken rendezni. A város „2020-ig minden hónapban szeretne egy-egy nagy rendezvényt tartani” – áll a dokumentumban. „Először is, a nyolc nagy esemény fejlesztésén és hatékonyabbá tételén dolgozunk, melyek között ott van a Forma-1-es Kínai Nagydíj is.”

A város olyan nagy népszerűségnek örvendő sportágaknak akar nagyobb teret szentelni, mint a tenisz, az atlétika, maraton, lovaglás, motorversenyzés, snooker, vagy épp a kerékpározás. Chase Carey, az F1 új vezérigazgatója nemrég úgy fogalmazott, hogy Ázsia fontos piac a száguldó cirkusz számára, mely pozitív kinyilatkoztatásként is el lehet könyvelni Sanghaj felé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: