DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bottas jobb versenyben, mint Hamilton?

A háromszoros világbajnok közismerten időmérős ász, egy F1-et megjárt finn azonban elképzelhetőnek tartja, hogy az új Mercedes-pilóta versenykörülmények között jobb lesz nála. Úgy véli, egyéves szerződése nem jelent gondot Bottasnak.

Valtteri Bottast igazolta le megüresedett ülésére a Mercedes, a szerződés azonban csupán egy évre szólt, opcióval a folytatásra. Mivel a finn még sosem bizonyíthatott győztes csapatban, a Mercedes nem akart kockázatot vállalni azzal, hogy több évre magához láncolja. Emellett figyelembe vették azt is, hogy 2018-ban elérhetővé válhat két többszörös világbajnok, Sebastian Vettel és az a Fernando Alonso, akit a visszavonuló Nico Rosberg is szívesen látott volna utódjaként.

„Manapság furcsa egyéves szerződést látni a Formula-1-ben” – vélekedett Bottas honfitársa, a korábbi F1-es Mika Salo, akit a motorsport.com idéz. „Mindenki hosszú távú megállapodást akar kötni, nem tudom, mi a mögötte álló ok” – folytatta az egykori Ferrari-pilóta. A felszabaduló sztárokkal kapcsolatos lehetséges indokra így reagált: „Ez az egyedüli magyarázat, melyet el tudok képzelni. Valtteri ugyanis elég jó, hogy több évet kapjon a csapattól. Szerintem meg akarják nézni, hogyan teljesít.”



„Nehéz helyzetet teremtettek számára: Lewis ellen kell küzdenie, egyéves szerződéssel. Nem könnyű” – folytatta Salo, aki érezhetően jobban bízik Bottasban, mint korábbi nyilatkozata idején: „De lesz rá ideje, ez nem jelent problémát. A srác profi, már négy éve van a Formula-1-ben, nem lesz nagy ügy. Ha lelki békében tudod folytatni, akkor képes leszel a jobb szereplésre.”

„Sok minden múlik a Mercedesen is, azon, milyen autót raknak össze. Először meg kell látnunk, mennyire jó. El tudom képzelni, hogy továbbra is a legjobb marad. Akkor Valtterinek minden alkalommal második helyen kell végeznie Lewis mögött, néha pedig le is győznie őt” – tért ki a Hamiltonnal való házon belüli csatára. Bízik benne, hogy Bottasnak van egy titkos fegyvere: „Nagyon nagyra tartom Lewist, a kvalifikációkon kitűnő. Szeretném azt gondolni, hogy Valtteri versenykörülmények között valamivel még nála is jobb. Kegyes az autóval, kegyes a gumikkal, ezért a versenyen elég jó esélye lehet.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: