DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Remélem, idén visszakapjuk a rendes F1-et”

A szakértők, a szurkolók és a versenyzők is nagyon sokat várnak a 2017-es szabályoktól – a McLaren újonc pilótája bízik benne, hogy valóban újra a határon kell majd vezetniük az F1-ben.

Komoly várakozás előzi meg a Formula-1 2017-es szezonját, amelyben ismét jelentős szabályváltozások lesznek, amelytől azt várják a döntéshozók, hogy újfent komoly kihívást jelent majd az autók vezetése, amelyek egyébként akár négy-öt másodpercet is gyorsulhatnak körönként. A McLarennél tavaly Bahreinben már bemutatkozó, de tulajdonképpen még újonc Stoffel Vandoorne is bízik benne, hogy ez így lesz:

„Emlékszem, amikor a Super Formulából érkezve beültem egy F1-es autóba, és minden olyan furcsa volt. Majdhogynem vissza kellett fognom magam, mert túlságosan is keményem nyomtam az elején” – mesélte a belga pilóta a Motorsport.com szakoldalnak nyilatkozva. „Ennek nem szabadna így lenne. Az lenne a normális, ha az F1-be érkezve még jócskán a határ alatt lennél. Remélem, idén visszakapjuk valamelyest ezt az érzést.”

f1-2016-hockenheim-start-dppi



Vandoorne ugyanakkor egyelőre nem bocsátkozott jóslatokba azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen hatása lesz az új reguláknak: „A szimulátorban teljesen más érzés vezetni az idei autókat, mint a tavalyi gépeket. Minden héten vannak fejlesztések, így minden alkalommal más az élmény is, így szerintem az első tesztekig nem fogjuk pontosan tudni, milyen érzés lesz vezetni őket. Szerintem a teljesítmény szempontjából nagyszerű lesz a versenyzők számára, mert jóval gyorsabbak leszünk. De hogy ettől jobbak lesznek-e a versenyek, azt nehéz megmondani.”

A McLaren-Honda tehetsége egyébként nem számít arra, hogy az idei szabályváltozások megkavarják az erőviszonyokat a versenyzők között: úgy véli, a pilóták egytől egyig gyorsan fognak majd alkalmazkodni, bár a tapasztalat előnyt jelenthet a rutinosabbak számára. Abban viszont bízik, hogy az új regulák lehetőséget adnak a wokingi alakulat számára, hogy közelebb kerüljenek az élmezőny tagjaihoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: