DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Raikkönen is tesztelte a Ferrarit

Folytatódott a Ferrari kétnapos tesztje saját pályáján: új tesztpilótájuk után egy tapasztalt F1-est is bevetettek Kimi Raikkönen személyében, akinek nem kedvezett az időjárás.

Mint már beszámoltunk róla, Antonio Giovinazzi, a Ferrari új tartalékpilótája, aki először vezetett Formula-1-es autót, kétnapos teszten vett részt: a csütörtöki körözés pénteken folytatódott. A második napon azonban már nem volt egyedül, az istálló állandó pilótája, Kimi Raikkönen csatlakozott hozzá.



A páros ugyanazt az SF15-T-t, azaz a csapat egyik normál – tehát nem gumitesztelésre átalakított – 2015-ös autóját vezette felváltva. A Ferrari közleménye kiemelte, a teszt célja a szimulátorban gyűjtött adatok egyeztetése volt, az időjárás azonban nem fogadta kegyeibe a csapatot. Különösen Raikkönennek gyűlt meg a baja az esővel és erős széllel, a finn azonban így is több etapban kigurult.

A Ferrari szintén kiemelte, hogy jövő héten csütörtökön és pénteken újra tesztet tartanak Fioranóban, ezúttal már a Pirellivel és az említett, módosított és szélesebb abroncsokkal felszerelt átmeneti autóval. Nem hivatalos információk szerint egyik nap Vettel vagy Raikkönen, a másikon a fiatal olasz ül autóba.

A napokban hallhattunk olyan híreket is, videófelvétellel alátámasztva, hogy csütörtökön sem teljes egészében Giovinazzi vezetett, néhány kör erejéig Sebastian Vettel átvette a kormányt. Egy pletyka arról is szólt, hogy a négyszeres világbajnok új sisakrostélyt próbált ki. A Ferrari hivatalos kommunikációjában azonban nem említette, hogy a héten a német is pályán lett volna. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: