DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sosem volt még ilyen párosa a Toro Rossónak

James Key szerint a Red Bull második számú F1-es csapata még sosem vágott neki egy szezonnak olyan pilótapárossal, mint most - hangsúlyozta, hogy mennyire fontos szempont a tapasztalat.

Többen érdekesnek találták, hogy a Red Bull nem adott lehetőséget 2017-re a Toro Rossónál Pierre Gasly-nak, így az energiaitalosok második számú csapata maradt a Carlos Sainz-Danyiil Kvjat felállásnál. James Key, a Toro technikai igazgatója, akit sokan a szakma egyik legjobbjának tartanak, azonban arról beszélt, hogy nagyon fontos lesz két pilótájuk tapasztalata.

"Amikor Max Verstappen és Carlos megérkezett hozzánk 2015-ben, egyértelműen tehetséges fiatal versenyzők voltak, ez pedig nagyszerű esemény volt számunkra és a sport számára is. Nagyon jó munkát végeztek első évükben, de még csak tanultak, át kellett esniük ezen a folyamatosn, rá kellett jönniük például, hogy hogyan működnek a gumik bizonyos körülmények között."

sainzkvjat



"Egyértelmű újonc hibákat vétettek, meg kellett tanulniuk azokat a pályákat, amelyeken nem voltak még korábban, így pedig nem nagyon tudtuk mérni magunkat azon csapatokhoz, ahol nem újoncok versenyeztek. Ők csak a munkájukra koncentrálhattak, szóval ezzel meg kellett küzdenünk abban az évben" - tekintett vissza Key a RACER kérdésére a két évvel ezelőtti szezonra.

"Tavaly már ez nem így volt, érkezett Danyiil, akinek egy kicsit újra kellett indítania magát, de az év végére szerintem egyértelműen bizonyította, hogy miért tartjuk őt ilyen sokra. Úgy gondolom, hogy idén abszolút a legjobbját fogja hozni, mert most már volt ideje átlépni azokon a dolgokon, amik zavarták tavaly. Carlosban is nagy potenciál van, kulcsfontosságú szezon következik mindkettejük számára, hogy bizonyítsák értéküket a pilótapiacon" - beszélt versenyzőiről a szakember.

"Mi boldogok vagyunk, hogy egy ismert pilótapárossal vághatunk neki az évnek, de ennél is fontosabb, hogy ez a legtapasztaltabb páros a Toro Rosso története során, ilyenünk még nem volt. Ez lehetőséget ad nekünk arra, hogy nyugodtan fejleszthessük az autónkat, figyeljünk a visszajelzéseikre, ami nagyon értékes dolog" - jelentette ki a Key.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: