DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel hibázott, amikor a Ferrarihoz igazolt

Legalábbis így látja egy korábbi F1-es pilóta - szerinte a négyszeres világbajnok rosszul döntött, amikor elhagyta a Red Bullt a Scuderiáért.

Sorozatban négy világbajnoki cím és egy balszerencsés, gyenge év után döntött úgy Sebastian Vettel, hogy elhagyja az őt kinevelő Red Bullt és átigazol a Ferrarihoz - nem titkolt célja volt, hogy hasonló hatást gyakoroljon a maranellóiakra, mint húsz évvel ezelőtt Michael Schumacher. 2015-ben rögtön sikerek is koronázták a német pilóta és az olasz istálló kapcsolatát, 2016-ban azonban ezek elmaradtak, egyre inkább felszínre került viszont a frusztráció. 

Ezek után a korábbi Formula-1-es pilóta, Gerhard Berger arról beszélt a svájci Motorsport Aktuellnek, hogy szerinte hibázott Vettel, amikor elhagyta a Red Bullt - korábbi csapata most ismét kihívó és jó esélyekkel vág neki 2017-nek. "Amikor Michael elment a Benettontól a Ferrarihoz, vitte magával az embereit is. Sebastian is csak így válthatott volna, vinnie kellett volna a Red Bull kulcsfiguráit is."

vettel-ferrari-austin-2016



Az előző év végén már az is felröppent, hogy Vettel kalandja hamar véget ér és 2017 lesz az utolsó szezonja Maranellóban - Berger nem tartja elképzelhetetlennek ezt a forgatókönyvet. "Nem látom, hogy túl sok minden változna a Ferrarinál erre az évre, ebben az esetben pedig Sebastiannak döntést kell majd hoznia."

Vettel az év végén könnyen a Mercedes felé veheti az irányt, hiszen bár a Red Bullhoz aligha vezet vissza az útja, a világbajnok istállónál lehet, hogy ismét lesz üresedés, ha Valtteri Bottas nem váltja be a hozzá fűzött reményeket - ebben az esetben a lejáró szerződésű Vettelnek lesz opciója a Ferrarin kívül is.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: