DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ecclestone tényleg lelépett, vagy visszatér?

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint sosem lehet tudni biztosan, hogy Bernie Ecclestone tényleg elköszönt-e, vagy visszatér valamilyen formában.

Bernie Ecclestone távozásáról már tulajdonképpen mindenki megszólalt, aki kompetens a témában, a mondandó pedig többnyire ugyanaz: mindeni köszön mindent a sportág vezetőségéről lemondó Ecclestone-nak, de remélik, hogy a Liberty Media, Chase Carey és Ross Brawn pozitív változást hoz. Toto Wolff szerint azonban még az sem biztos, hogy Ecclestone tényleg kikerült a képből.

"Bernie-nél sosem lehetsz biztos benne, hogy most akkor tényleg elment, vagy valahogy még vissza fog térni" - mondta a Mercedes vezére a Frankfurter Allgemeine Zeitung érdeklődésére. "Az viszont igaz, hogy a Liberty nem csak többségi tulajdonos lett, de minden jog is a birtokába került, amivel irányítani lehet a Formula-1-et. Szóval Chase Carey az új főnök, ez tény."

ecclestone_1



Szó volt arról, hogy Ecclestone saját sorozatot indíthat, amely a Formula-1 riválisa lenne, de ezt azóta már cáfolta - Wolff viszont semmit sem zár ki. "Mindennel számolnod kell a Formula-1-ben, történtek már hasonló dolgok a sport történetében korábban, többször is. Azonban úgy tűnik, hogy a mostani szituációból alapvetően nincs visszaút."

Abban nem biztos a Mercedes vezetője, hogy merre indul a sport az új vezérekkel. "Minden elképzelhető. Bernie elképesztően jó üzleteket kötött, hosszútávú szerződések voltak, amelyekre lehetett építeni és ezek nagy részét az általa kiépített kapcsolatoknak köszönhettük. Ez most megszűnik, viszont sok érdekes döntéssel kellett szembenéznünk, például a tavalyi időmérős mizériával. A mostani megközelítés sokkal inkább stratégiai szempontú lesz, adatokon alapul és attól függ, hogy min kell javítani."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: