DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Tényleg a Red Bullé a legerősebb pilótapáros?

Daniel Ricciardo úgy vélekedik, Rosberg távozásával érvágást szenvedett a Mercedes: most már nem ők, hanem a Red Bull rendelkezik a legerősebb felállással. Szerinted melyik F1-es csapaté a legütősebb páros?

„Őszintén azt gondolom, hogy most mi rendelkezünk a legjobb pilótapárossal. Hogy ki a második, abban nem vagyok biztos, de nem is igazán érdekel” – mondta Daniel Ricciardo egy közelmúltban adott interjúban. Az ausztrál arra célzott, hogy versenyzői fronton korábban a Lewis Hamiltont és Nico Rosberget felvonultató Mercedes állt a legjobban. A visszavonuló németet azonban az eddig győzelem nélküli Valtteri Bottas váltotta – egyelőre nehéz megmondani, mire lesz képes az elmúlt három év legjobb autójával.



A Red Bullnál ellenben két olyan pilóta versenyez, akik már megízlelték a futamgyőzelmet: az egyesek által 2016-os év legjobbjának tartott Ricciardo háromszor, a jövő ígérete, Max Verstappen egyszer nyert pályafutása során. Az egyedüli csapat, amely két világbajnokot vonultathat fel, a Ferrari Sebastian Vettellel és Kimi Raikkönennel. A mezőnyben egyetlen korábbi bajnokot találunk még, a McLarent erősítő Fernando Alonsót. Az ő csapattársa Stoffel Vandoorne, aki első teljes szezonjára készül 2017-ben, tehetségét azonban kevesen kérdőjelezik meg.

Természetesen találunk még erős versenyzőket a mezőnyben – Felipe Massa 11-szeres futamgyőztes, Sergio Perez, Nico Hülkenberg vagy Carlos Sainz eddig csak középcsapatoknál bizonyíthatott, a többség szerint azonban megállnák helyüket az élcsoportban is –, de elég nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy a legjobb párosítás a Mercedesnél, Red Bullnál, Ferrarinál vagy McLarennél keresendő. Innentől azonban a ti segítségeteket kérjük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: