DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ezek változnak az F1-es bokszokban idén

A 2017-es szabályváltozások nem csak az autók külsejére és sebességére, vagy a pilótákra lesznek hatással - még a bokszokban, a szerelőknél is átalakulnak bizonyos dolgok emiatt.

A Formula-1-es szabályváltozások nem csak az autók tervezésére van nagy hatással, hanem a csapatok minden tagjára - a pilóták rendszeresen megemlítik, hogy a megnövekedő leszorítóerő miatt nekik is sokkal nagyobb energiára lesz szükségük a vezetéshez, de a szerelők is jelentősen megérezhetik a változást.

Olyan dolgokra is figyelni kell, mint például a hely a bokszokban: az új autók szélesebbek, több helyre van szükségük a minden részletében pontosan kiszámolt garázsban, mindennek ugyanúgy kézre kell állni, a legjobb helyen kell lenni. A szerelőknek egy bokszkiállásnál a nagyobb kerekeket ugyanolyan fürgén kell mozgatniuk, mint elődeiket, nem csak a pilótáknak kell tehát extra edzésmunkát végezniük a szünetben.

tororosso-sainz



Minden alkatrészhez új szerszámokat kell gyártani, azokat tökéletesíteni és legalább olyan hatékonysággal használni, mint a korábbiakat - az említett bokszkiállásokat például már most is gőzerővel gyakorolják a csapatok, hogy ne legyen semmi fennakadás éles helyzetben. Az új alkatrészekkel és a nagyobb autóval más lesz a versenyek utáni csomagolás is, a Toro Rossónál arra számítanak, hogy nehezebb lesz mindent azonnal szétszedni, majd rohanni a következő helyszínre. Az ehhez szükséges alkatrészek, kellékek, tárolók is megváltoznak.

A nagyobb abroncsokhoz nagyobb melegítő paplanok kellenek, valamint kerékszállító targoncából is nagyobb kell - apróságok, de a Formula-1 másodpercre pontosan megtervezett világában minden ilyen apróság sokat számíthat.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: