DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Erre van szüksége a Ferrarinak Prost szerint

A négyszeres F1-es világbajnok, aki korábban két szezont lehúzott a Ferrarinál is, azt tanácsolta a Scuderiának, hogy nyugodjanak meg - azt is elárulta, hogy szerinte mi kell a sikerükhöz.

Merész tervekkel vágott neki a 2016-os szezonnak a Ferrari, az eredeti célkitűzésekhez képest pedig mindenképpen szörnyű évet zárt a csapat - Sergio Marchionne elnök arról beszélt, hogy tragédia lenne egy újabb vb-cím nélküli idény, így tehát nyugodtan fel is foghatják tragédiaként. A négyszeres világbajnok Alain Prost szerint ezek az elvárások, főleg így kihangsúlyozva semmiképp sem tesznek jót

"Óvatosabban kellene bánni a szavakkal. Az egyértelmű, hogy ha azt ígéred, hogy világbajnoki címet nyersz egy adott szezon végén, sokkal nehezebb nyugodt maradni, amikor a dolgok mégsem alakulnak igazán jól" - magyarázta a Ferrari volt pilótája az olasz La Repubblica kérdésére. A francia versenyző arra is reagált, amiről Bernie Ecclestone beszélt korábban - a Formula-1 éléről távozó Ecclestone szerint a Scuderia túlságosan olasz, túlságosan az olasz emberekre, az olasz mentalitásra épít.

prost



"Amit Bernie mondott, az azért elég kemény volt. Két szezont töltöttem a maranellóiaknál, amelyből az egyik csodálatosra, a másik pedig borzalmasra sikerült. Annyit mondhatok, hogy egy ennyire versenyképes környezetben, mint a Formula-1, sokkal több kiszámíthatóságra és kevesebb hangulatingadozásra van szükség a sikerhez" - beszélt a Scuderiáról Prost.

Prost 1990-ben öt futamgyőzelmet jegyzett a Ferrarival és második lett a pontversenyben, 1991-ben viszont már nem tudott győzni és csak ötödikként zárt - folyamatosan kritizálta az autót és ekkor vonult vissza először.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: