DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo figyelmeztette Hamiltont

A Red Bull ausztrál F1-es pilótája szerint a háromszoros világbajnok idén semmit sem fog könnyen kapni - úgy látja, hogy ő és Verstappen alkotják a legjobb pilótapárost a mezőnyben.

A gyengére sikerült 2015-ös év után 2016-ban nagyot fejlődött a Red Bull és jelenleg az energiaitalosok számítanak a Mercedes legfőbb kihívójának - az idei szezonban Daniel Ricciardóval és Max Verstappennel egyértelműen a világbajnoki cím a cél. Az ausztál pilótáját a Formula-1 hivatalos honlapja kérdezte.

"2016 nagyon biztató volt az egész csapat számára, hirtelen ismét azon kaptuk magunkat, hogy dobogókért, rajtelsőségekért és győzelmekért harcolunk. Ez egy nagy lépés volt afelé, ahova el szeretnénk jutni és amiket az új autónkról, én egyértelműen magunkra fogadnék..." - mondta nevetve Ricciardo.

"Szerintem reális kihívók lehetünk idén. Ha ugyanolyan fejlődést tudunk elérni, mint tavaly, akkor Lewis semmit sem fog könnyen kapni, higgyék el nekem" - reagált arra, hogy valószínűleg ezúttal is Lewis Hamiltont kell megvernie annak, aki világbajnok akar lenni. "Tényleg azt hiszem, hogy miénk a legjobb pilótapáros most, azt nem tudom, hogy kié a második, de nem is igazán érdekel."

ricciardo-hamilton-2015



Ricciardo neve egyébként felvetődött Nico Rosberg helyetteseként is a Mercedesnél - az ausztrál szerint ő a lehető legjobb helyen van most. "Először meglepett Nico visszavonulása, de amikor átgondoltam a helyzetét, már sokkal jobban értettem. Neki családja van, nagyon régóta a versenyzésben él már az édesapja miatt is. Ez nagyon kifacsarja az embert a sok utazással, miegymással, elérte amit akart, szóval itt volt az ideje pihenni."

"Őrült helyzet alakult ki a Mercedesnél, szerintem minden pilóta felhívta, vagy gondolt arra, hogy felhívja Totót és Nikit. Most Bottas megkapta a nagy esélyt, meglátjuk, hogy teljesít, érdekes lesz látni, ahogy kialakul a dolog. Én a legjobb helyen vagyok, a Red Bull Racingnél. Csábító volt persze a Mercedes-lehetőség, megérezni, hogy milyen az az autó, de 2017 egy új év és remélem, hogy most már az enyém lesz a legjobb technika."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: