DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa szerint két csapat lesz a favorit

Felipe Massa, a Williams F1-es versenyzője szerint számíthatunk arra, hogy a 2017-es szezonban mindenkit meglepetések érnek majd a szabályváltoztatások miatt.

Massa már izgatottan készül a szezonkezdetre, hiszen Valtteri Bottas távozása miatt a csapat visszahívta őt, hogy tapasztalatával segítse az istállót a 2017-es szezonban, így az újonc Lance Stroll mellett ő képviseli majd a Williamset a versenypályán. A brazilnak korábban lett volna lehetősége arra, hogy a Formula-E-ben vegyen részt, azonban F1-es visszatérése miatt ez már biztosan nem történik meg.

Massa



Massa a felkészülése során a héten egy privát teszten vesz részt a Formula-E-ben, amelyet a Jaguar versenygépével fog teljesíteni. Mindemellett a brazil készül a Formula-1-ben történő változásokra is: „Úgy gondolom, hogy minden résztvevő számára nagy változás lesz, az új szabályok gondoskodnak arról, hogy mindenki a nulláról kezdje. Egy új fejezetet nyitunk.”

A rutinos versenyző azonban mindemellett úgy gondolja, a tavalyi világbajnok istálló, valamint a Red Bull fog dominálni a szezon során. „Természetesen a Mercedes és a Red Bull nagyon gyorsak lesznek. De ebben az évben a meglepetéseknek is helye lehet. Remélem, hogy a mi srácaink jó munkát végeztek a gyárban és erőssé tették az autót.” 

„Ez egy nagy változás, de én szeretem, ha a feltételek ilyen gyorsan alakulnak át. Így rá vagy kényszerítve, hogy nagyon keményen dolgozz az új szabályok megértése érdekében. Szeretem az ilyen kihívásokat” – folytatta Massa. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: