DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Haas nem akar balhét, visszavonta a Force India elleni vétóját

Néhány héttel ezelőtt egyedül az amerikai F1-es alakulat nem szavazta meg a Force India által, a pénzdíjakból nekik járó összeg előlegére benyújtott kérvényt, most azonban elálltak korábbi lépésüktől.

A Force India a korábbi években több alkalommal is előlegért fordult Bernie Ecclestone-hoz, a Forma-1 korábbi kereskedelmi jogainak tulajdonosához, amelyet a riválisok beleegyezésével mindig meg is kaptak. Nemrég tíz millió dolláros előleget kértek a FOM-tól, amelyre egy csapat kivételével mindenki áldását adta: a Haas volt a renitens, ám akkor még nem lehetett tudni, hogy milyen okból vétózták meg a silverstone-i alakulat kérelmét.



Az Auto Motor und Sport információi szerint azonban az amerikai istálló most visszavonta tiltakozását, így minden bizonnyal az összes akadály elhárul az elől, hogy a Force India megkapja a kért előleg, segítve ezzel az előszezoni felkészülést. A német lap motorsport-szerkesztője, Michael Schmidt rámutatott, hogy a Haas korábbi vétója nem afféle revans volt, noha éppen a Force India tilakozott legjobban ellenük, amikor bejelentették, hogy a Ferrari hathatós támogatásával fognak nekivágni Forma-1-es kalandjuknak.

Schmidt szerint a Haasnak maga felé húzott a keze, ugyanis ők szerettek volna némi pénzhez jutni, méghozzá nem a FOM-on, hanem a Nemzetközi Automobil Szövetségen keresztül. Ráadásul nem azért, mert annyira szükségük lett volna rá, pusztán büszkeségből léptek. A Haasnak ugyanis újoncként 20 millió dolllárt kellett letétbe helyeznie az F1-es induláshoz szükséges licenc megszerzéséhez, melyet a második, azaz az idei szezon végén vissza fognak kapni. Az AMuS információi szerint a csapat a vétóval akarta sakkba állítani az FIA-t, hiszen már most szerették volna számlájukon látni az összeget, a szövetség pedig úgy döntött, hogy folyamatosan fogja visszacsengetni a pénzt a Haas kasszájába.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: