DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Silverstone örül Ecclestone távozásának

Ha van F1-es pálya, amelyet nagy örömmel töltött el a vezetőváltás a sportág élén, az az anyagi gondokkal küzdő Silverstone - a pálya máris szebben látja saját jövőjét.

Az új év egyik legtöbbet citált versenye a silverstone-i Brit Nagydíj volt, mellyel kapcsolatban többször felmerült, hogy élni kívánnak a szerződésükben szereplő záradékkal, amely lehetővé tenné, hogy 2019 után elálljanak a rendezéstől. Nyilvánvaló tény, hogy a northamptonshire-i aszfaltcsík anyagi gondokkal küszködik, a Forma-1 új vezérigazgatója azonban nemrég kijelentette, hogy mindenképp lesz Brit Nagydíj, lehetőleg Silverstone-ban, amely a sportág legrégebbi helyszíne, lévén itt rendezték a világbajnokság első futamát, még 1950-ben.

Ennek fényében nem csoda, hogy a pályát tulajdonló BRDC elnöke, Derek Warwick pozitívan fogadta a Liberty Media szerepvállalását, és Chase Carey kijelentését. „A hétfői események határozottan megváltoztatták a 2017-es történéseket” – nyilatkozta az expilóta a Sky Sports-nak.



„Már tudjuk, hogy merre haladunk a Liberty-vel, és hogy mi lesz Silverstone jövője. Nagyon pozitívak vagyunk, és azon leszünk, hogy profitáljunk a versenyből 2017-ben – alig várjuk, hogy mit fog hozni ez az év. Amit (Carey) mondott, az némileg enyhíti a Bernie által az utóbbi néhány évben ránk helyezett megszorításokat, marketing, szponzoráció és az ajándéktárgyak értékesítése terén. Tudjuk, hogy több pálya rugalmasabban tud hozzáállni a dolgokhoz a vele kötött szerződések miatt, mint mi. Ennek érdekében lehet, hogy együtt fogunk működni, és megnézni, hogy más helyszínek miben sikeresek, annak érdekében, hogy Silverstone ismét jövedelmezővé váljon.”

Warwick úgy véli, hogy nem csak a Brit Nagydíj, de a silverstone-i verseny jövője lett biztosabb, ugyanis ez az egyetlen pálya az országban, amely képes az F1-es mezőny fogadására. „A Circuit of Wales egy fehér elefánt – nem szabad, hogy megvalósuljon, és véleményem szerint soha nem is fog” – mondta a brit, mintegy visszahangozva múltkori szavait. „Nincs más pálya Nagy Britanniában, amely nagydíjat tudna rendezni, legalábbis nem hatalmas befeketetések nélkül, amely százmilliókat takar. London? Ez tíz-húsz éve közszájon forog, és azt is tudom, hogy Chase és a Liberty nagyvárosokba szeretné vinni az F1-et, de el tudnak képzelni egy futamot a Hyde Park körül? Soha.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: