DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Force India elmondta, mit vár Ocontól

Mindössze fél F1-es szezon van háta mögött, de máris a száguldó cirkusz egyik legjobb középcsapatánál kötött ki a fiatal francia, akitől komoly teljesítményre számít az istálló vezetője.

Esteban Ocon tavaly szezon közben, Rio Haryanto helyén mutatkozott be a Formula-1-ben az azóta csődbe ment Manor színeiben, s összességében nem vallott szégyent: noha az évad első felét kihagyta, gyakran fel tudta venni a versenyt tapasztaltabb, ám szintén újonc társával, Pascal Wehrleinnal. A Force India végül nem is a németet, hanem a franciát szemelte ki, amikor kiderült, Nico Hülkenberg távozik a Renault-hoz, így ő lesz Sergio Perez új csapattársa.

Az egyértelmű, hogy a 2016-ban a konstruktőri tabellán az előkelő negyedik pozícióban záró alakulat sokat vár új szerzeményétől – erre enged következtetni az a minapi nyilatkozat, miszerint nem engednék el Ocont, ha a Mercedesnél kellene helyettesítenie valakit. De vajon mik is pontosan a Force India elvárásai?

ocon-2016-dppi



„Reméljük, Esteban nagyon gyorsan tanul, ugyanis ez az egyik oka annak, hogy őt választottuk” – idézi Otmar Szafnauer ügyvezető igazgató szavait az F1i.com szakoldal. „Megmutatta már, hogy képes gyorsan felvenni a tempót. Megtanítjuk neki, hogyan kell vezetnie az autónkat, és bízunk benne, hogy Nico helyébe lépve fel tudja venni a versenyt Checóval. Ez egy nagy feladat, hiszen Nico óriási tapasztalattal rendelkezik és rendkívül gyors, de úgy vélem, Estebanban megvan a potenciál, hogy idővel átvegye Nico helyét, és megszorongassa Checót.”

„Szerintem roppant fontos, hogy két olyan pilótánk legyen, akik pontokat tudnak szerezni, mert különben visszaessünk a rangsorban. Fontos, hogy Esteban már hamar és minél gyakrabban elkezdjen pontokat gyűjteni” – tette hozzá Szafnauer, aki szerint Ocon helyzetét valamelyest könnyíti, hogy idén az új szabályok miatt gyakorlatilag mindenki egy ismeretlen autóba ül bele, így nem lesz hátrányban azokkal szemben, akik nem váltottak csapatot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: