DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

London egy feltétellel támogatná az F1-es futamrendezést

A brit főváros időről időre felmerül a potenciális F1-es futamhelyszínek között, az új önkormányzat pedig szívesen beállna a rendezés mögé - egy feltétellel.

London és a Forma-1 kapcsolata nem új keletű, hiszen több bemutatót rendeztek már a brit főváros utcáin – a 2004-es, Regent Streeti száguldás nagyon népszerű volt a kilátogatók körében, ahogyan Mark Webber 2010-es körözése, és a Red Bull bokszcsapatának bemutatója is. A Forma-1 leköszönő első embere, Bernie Ecclestone régóta szerette volna Londonba vinni az F1-et, és az új menedzsment is elhintette már, hogy nagyvárosok szívében képzelik el a jövő száguldó cirkuszát. Ecclestone úgy vélekedett korábban, hogy a Londoni Nagydíj a monacói futam hírnevével vetekedhetne, ám a város elöljárói úgy nyilatkoztak, hogy nem kaptak megkeresést ez ügyben Chase Carey-éktől.



London polgármestere, Samir Khan úgy vélekedett, hogy ha az új F1-es vezetés komolyan gondolja a futamrendezést, akkor környezettanulmányt kell elvégezni a sportág városra tett hatásáról. „Addig, amíg nem kapunk ajánlatot, és nem értjük meg, hogy mivel jár egy Forma-1-es futam rendezése, addin nehéz megmondani, hogy mi lehetséges, és mi nem” – nyilatkozta Khan egyik szóvivője a The Timesnak.

A 2004-es bemutató után az akkori polgármester, Ken Livingstone úgy vélekedett, hogy már 2007-ben megrendezhetik az első Londoni Nagydíjat. Ebből azonban nem lett semmi, évekkel később viszont, amikor már Boris Johnson irányította az várost, a Formula-E futamain felbuzdulva szintén elképzelhetőnek tartotta a versenyt. Bár az új F1-es vezetés kijelentette, segíteni fognak a silverstone-i Brit Nagydíjnak, a northamtonshire-i pálya jövője még mindig kérdéses, ez pedig akár London kezére is játszhat, hogy a város rendezhesse a szigetország F1-es futamát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: