DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

AFM február: Bottas élete lehetőségét kapta?

Megjelent Magyarország motorsport magazinjának legfrissebb száma, amely kiemelten foglalkozik az év eddigi legfontosabb F1-es hírével, Valtteri Bottas Mercedeshez való átszerződésével és várható következményeivel.

Noha már hetek óta nyílt titoknak számított, hogy Bottas lesz a Mercedes kiválasztottja Nico Rosberg utódlására, mégis mindenki izgatottan várta a hivatalos bejelentést, hogy megpillanthassa az első képeket a címvédő csapat szerelésébe öltözött finnről. De miért kívülről választott pilótát a csapat, amikor saját nevelőprogramja is ígéretes fiatalokat képzett ki? Érdemes volt-e Bottasnak egyéves szerződést elfogadnia, és milyen más szövődményekkel járt a három versenyző sorsáról is döntő Dominó-nap? Az Autósport és Formula Magazin alaposan körbejárta a Mercedes új felállásának kérdéseit.

Bottas átigazolásának hozománya lett az is, hogy Felipe Massa visszaszívta a tavaly nagy csinnadrattával bejelentett visszavonulását, és mégis ott lesz idén a Williams egyik autójában. De biztosan jól döntött a brazil azzal, hogy még egy évvel meghosszabbította F1-es pályafutását? Mint a lap szerkesztősége rámutat, az elmúlt évtizedekben is számos példát láttunk arra, hogy elismert versenyzők rengeteget rontottak renoméjukon, amikor rosszul választották meg a kiszállás pillanatát.

De miközben egyesek a búcsúra, addig mások a nagy belépőre készülnek - az autóversenyzés körforgása már csak ilyen. Az FIA által felkért szakértők összeállítottak egy listát azokról a legfeljebb 20 esztendős versenyzőkről, akik a következő évtizedekben a világ autósportjának meghatározó szereplői lehetnek – a magazin munkatársai pedig vették a bátorságot, hogy sorrendbe állítsák az új nemzedék tagjait, akik közül néhányan már most felléptek a legnagyobb porondra.

Az AFM egy különleges évfordulóról is megemlékezett, felkereste ugyanis a hamarosan 80. születésnapját ünneplő Dávid Sándort, akinek neve Magyarországon egybeforrt a Formula-1 kezdetével. Az ő hangján szólalt meg először a száguldó cirkusz a televízióban, számos könyvet írt a sportról, és kimeríthetetlen az anekdotákban. Az ismerős hang pedig még most is sorban ontotta a sztorikat a kalandos indulásról, az első magyarországi adásról, Ecclestone-ról, Laudáról, az F1 egy valaha volt korszakának szívderítő és sötét oldaláról.

További témák a lapból:

- Minden idők legeredményesebb F1-esei

- A tévéközvetítések vége? Így nézhetjük a jövő versenyeit

- Dávid Sándor különvélemény rovata

- Aranyporos teveburger? Ilyen Abu Dhabi az F1 után

- Peugeot-tripla a kaotikus Dakaron

- Bajnokok Tornája: Montoya meglepő sikere

- MotoGP: Jó lóra tett-e Lorenzo a Ducatival?

- WRC: Régi király új köntösben

- A Szilveszter Rali és utózöngéi

- 1000 lóerős konkurenst kapott a Tesla

- Egy lány és egy autó: Julia és az emirátusi csodák

A legfrissebb AFM a MotoGP, a rali-vb és a többi népszerű hazai és nemzetközi autósport-széria híreivel és háttéranyagaival megvásárolható az újságosoknál vagy előfizethető a formula.hu weboldalán.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: