DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„A Williamsnek nem kell olyan, aki elmenekül”

Míg Felipe Massa tervei azáltal változnak meg, hogy idén mégis ott lesz az F1-es rajtrácson, a karrierje nagy részében mellette dolgozó barátja, Rob Smedley számára is átalakulást hoz az év, hiszen az eddiginél is szélesebb feladatkört kap a csapaton belül.

A Williams technikai részlegére átalakulás vár, hiszen a feladatokat eddig egyben tartó Pat Symonds távozott a csapattól a tavalyi év végén, és amíg be nem jelentik várhatóan a Mercedestől érkező Paddy Lowe kinevezését, némi űr tátong a vezetőség felső köreiben. Míg Felipe Massa már az F1-től való visszavonulást fontolgatta, a karrierjét az elmúlt tíz évben végigkísérő Smedley oda már nem tervezi követni barátját, ehelyett eltökélt azt illetően, hogy kijuttassa a Williamst a jelenlegi kisebb gödörből.

„Továbbra is a tervezőrészleg és az aerorészleg közrefogása lesz a feladatom. De nem csak a rövid távú célokat fogom hajszolni, egyre többet foglalkozok majd a közép- és hosszú távú fejlesztésekkel is. Fontos, hogy egy kicsivel nagyobb figyelmet fordítsunk erre, hogy képesek legyünk magasabb fokozatra kapcsolni, és ne mindig ugyanazon a szinten dolgozzunk” - magyarázta Smedley új feladatkörét az Autosportnak.

williams-f1



A Williams tavaly csak az 5. helyen zárt a tabellán, ami látványos visszaesést jelentett a 2014-ben visszanyert formájukhoz képest. A szakember most reméli, hogy az új szabályok ismét segítenek számukra az előrejutásban - a sikereket pedig megérdemelten aratnák le azok, akik a nehéz időkben is kitartottak a csapat mellett.

„Örülök, hogy részese lehetek a Williams megfiatalodási folyamatának, és szeretném is ezt végigvinni, bármilyen poszton is legyek” - mondta. „Elköteleztem magam a csapat iránt, és fontos számomra, hogy a végéig itt legyek. A tavalyi év visszaesést hozott, de a Williams nem is akar olyan embereket foglalkoztatni, akiken nem látszik ez az eltökéltség, és akik kényelmesebb környezetbe menekülnek az ilyen időszakokban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: