DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Nyugodjunk meg, Carey szerint lesz Brit Nagydíj

Az F1 új vezére, Chase Carey szerint egyezkedés megy, de Nyugat-Európára akarják építeni a sorozatot - szóval semmi gond nincs, Brit Nagydíj a jövőben is lesz majd.

A hét híre eddig mindenképpen az, hogy Bernie Ecclestone lemondott a Formula-1 irányításáról és már Chase Carey, valamint a Liberty Media a vezér - utóbbi már fel is állította "stábját", melyben szerepet kap Ross Brawn és Sean Bratches is. Carey a Brit Nagydíjjal kapcsolatban is biztatót mondott: nyugodjunk meg, lesz.

"Lesz Brit Nagydíjunk. A Formula-1 alapja Nyugat-Európában van, erre akarunk építeni, ezt akarjuk növelni. Egy dinamikus alkudozás, egyezkedés folyik, de egészséges kapcsolatot akarunk a szervezőinkkel" - magyarázta a helyzetet Carey a brit BBC kérdésére. Mint ismert, Silverstone már gyakorlatilag eldöntötte, hogy 2019-től nem ad otthont az F1-nek, de ezek szerint lesz megoldás a helyzetre.

silverstone-ferrari



Carey azt is hozzátette, hogy nagyobb és jobb eseményeken dolgoznak, Ross Brawn pedig szót ejtett a többi F1-es pályáról is. "Nagyon sok új pálya rendkívül izgalmas és hozza a saját tényezőjét magával a Formula-1-be. Itt akarnak lenni, tagja akarnak lenni annak a körben, amelyben ott van Monaco, Silverstone, Monza, Hockenheim, vagy a Nürburgring."

"Szerintem Silverstone nagyon fontos, mert a Formula-1 magját a hagyomány adja. Ezeket a hagyományokat meg kell őrizni, mert nagy értéket jelentenek" - tette hozzá a brit helyszínnel kapcsolatban Brawn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: