DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mire számíthat az F1 Ecclestone után?

Habár a generációváltás miatt egy új érának kell kezdődnie a Formula-1-ben, Bernie Ecclestone-nak óriási hálával tartozik a sport, hiszen egyedülállót alkotott karrierje alatt – állítja a McLaren ügyvezetője.

Bernie Ecclestone hétfőn megerősítette, hogy lemondott pozíciójáról, így az F1 irányítását már teljes egészében az új tulajdonos, a Liberty Media veszi át. Az amerikai vállalkozás nagy változásokat szeretne a Formula-1-ben, számos tervük van azzal kapcsolatban, hogyan lehetne népszerűbbé tenni a sportot.

A McLaren ügyvezető igazgatója, Zak Brown szerint nehéz lesz pótolni Ecclestone-t, hiszen az üzletember kivételes munkát végzett a száguldó cirkusz berkeiben – azonban hozzátette, a sport körébe egy új generációt várnak, amelynek az igényeihez igazodniuk kell, ennek megvalósítására pedig a Liberty Media alkalmas lesz. Brown hozzátette, olyan változásokra lehet számítani a királykategóriában, amelyek a sport valódi hasznára válnak. 

Brown



 „Bernie-t nehéz lesz követni, de egy fantasztikus ugródeszkát teremtett Chase Carey és a Liberty Media kollégái részére, amellyel a Formula-1-et még nagyobbá és jobbá tehetik” – nyilatkozta Brown. „És mi, a McLarennél szívesen segítünk majd nekik – már most is jó a kapcsolatunk a Liberty vezetőivel, és alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk velük.”

Az ügyvezető hozzátette, a Liberty terveivel teljes mértékben azonosulni tud, és úgy gondolja, helyes irányba fogják terelni az F1-et.

„Hogy hogyan fog megnyilvánulni a „jobb” és a „nagyobb”? Azt hiszem, a hangsúly azokon a szavakon van, hogy „szabadság” és „média” [a "Liberty" és a "Media" szavak jelentései – a szerk.]. A következő évtizedben a Formula-1 szabadabb és sokkal inkább szurkolóbarát lesz, vagyis arra számíthatunk, hogy új generációk jelennek meg, akiket a digitális és közösségi média által fognak megszerezni, valamint lelkesíteni.”

Brown nem ment el szó nélkül Ecclestone eddigi munkássága mellett, szerinte az F1 óriási hálával tartozik neki: „A Formula-1 nem lenne ez a nemzetközi erőmű ma Bernie Ecclestrone óriási hozzájárulása nélkül, amit az elmúlt fél évszázadban vitt véghez. Nem tudok mondani még egy embert, aki tett volna annyit egy globális sport kiépítéséért, mint ő. A mai napon mindannyiunknak tisztelegnünk kell e figyelemreméltó vállalkozó előtt és köszönetet kell mondanunk neki.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: