DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Brawn elmondta, mi az új F1-es vezetés célja

Egyszerűség, izgalom, show - ezek lehetnek a jövő F1-ének sorvezetői, ezek mentén indulhat el a száguldó cirkusz. Ross Brawn is ezeket a szavakat használja a legtöbbször.

Az már kiderült, hogy Ross Brawn sportszakmai dolgokkal fog foglalkozni a Formula-1-ben Chase Carey mellett és az a fő feladata, hogy ismét izgalmas, energikus versenyeket láthassunk. A korábbi Ferrari-főnök arról beszélt a BBC 5 rádiónak, hogy mik a céljaik, mit szeretnének elérni a közeljövőben.

"Amit szeretnék elérni, hogy legyen egy célunk, hogy hova akarunk eljutni a következő években. Érzem és tapasztalatból tudom is, hogy a Formula-1 hajlamos reagálni és ez rossz. Reagál, próbál valami megoldást találni, de nagyon ritkán van valami a célkeresztben három-négy-öt éves távlatban és nagyon ritkán dönti el, hogy mi legyen évek múlva."

brawn



"Szerintem mi tudjuk, hogy a szurkolók mit akarnak: izgalomra, szoros versenyekre vágynak, miközben meg is akarják érteni, hogy mi miért történik. Úgy gondolom, hogy ebben mindenki egyetért. Meg kell találnunk a közös nevezőt mindenkivel, hogy együtt elérjük a célunkat" - magyarázta tovább a szakember.

"Úgy vélem, hogy az egyszerűség kulcsfaktor lehet a jövőre nézve. Az utóbbi években nézőként követtem a sportot és nem mindig voltam benne biztos, hogy mi is történik a pályán. Ez alapvetően egy nagyszerű sorozat, kitűnő kombinációja a pilótáknak, a személyiségeiknek, a versenyüknek, az autóknak és mindennek. Csak azzal kell törődnünk, hogy hogyan tudunk javítani a show-n" - folytatta Brawn.

"A szurkolók versenyeket akarnak és ebből nem láttunk túl sokat az utóbbi időben. Akkora show-t akarunk csinálni, amekkorát csak lehetsége, hogy ha valaki kimegy egy hétvégére, az elejétől a végéig magával ragadja."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: