DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappent nem a rekordok hajtják

A Red Bull 19 éves pilótája már több szempontból is rekordernek bizonyult az F1-ben, ám elmondása szerint nem csúcsokat döntögetni érkezett a száguldó cirkuszba.

Max Verstappen üstökösszerű berobbanásával egyidejűleg több szegmensben is át kellett írni az F1-es rekordok könyvét. 2014-ben, Japánban ő lett a legfiatalabb, aki versenyhétvégén F1-es autót vezetett, 2015-ben, Ausztráliában pedig 17 évesen és 166 naposan minden idők legfiatalabb futamrésztvevőjévé vált, két héttel később, Malaziában pedig a legfiatalabb pontszerzők listáján is élre állt.

Tavaly Barcelonában, napokkal a Red Bullhoz történő igazolását követően a sportág történetének legfiatalabb dobogósa és futamgyőztese lett egyben. A 2016-os Brazil Nagydíjra, az év egyik, ha nem a legszebb versenyzésére is jutott egy rekord: ő lett minden idők legfiatalabb, leggyorsabb kört szerző versenyzője.



Mivel még mindig csak 19 éves, Verstappen előtt számtalan lehetőség van arra, hogy még több rekordot döntsön meg: elég csak 2020-ban a sportág csúcsára jutnia, már akkor átveheti Sebastian Vetteltől a legfiatalabb világbajnok titulusát. Ő azonban nem erre hajt. „Természetesen az a célom, hogy világbajnok legyek, de nem érdekel, hogy azt a legfiatalabbként fogom-e megtenni” – nyilatkozta Verstappen az olasz La Stampa című lapnak.

Ami a 2017-es szezont illeti, a holland pilóta felkészültnek érzi magát (nem csoda, ha teljesen kimeríti magát edzés közben), és magabiztosan várja az idei kihívásokat. „Jelenleg pozitív érzéseim vannak. Eddig nagyon közel voltunk a Mercedeshez, és még közelebb leszünk, ha a Renault-nak is sikerül fejlődnie. A Ferrari is azon dolgozik, hogy versenyképesebb legyen, ezért úgy vélem, érdekes év előtt állunk” – tette hozzá a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: