DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Idősebb Sainz a Red Bull védelmére kelt

A kétszeres rali-világbajnok és egyszeres Dakar-győztes spanyol versenyző próbálta lecsendesíteni azokat, akik kritikákat fogalmaztak meg az energiaitalosok F1-es alakulata felé.

Eredmények szempontjából 2016-ban remek év állt az ifjabbik Carlos Sainz mögött: Max Verstappen távozásával kivirágzott, és pontszerzéseivel konstruktőri hetedik helyhez segítette a Toro Rossót. A felszín alatt azonban nem csak a vidámságé volt a főszerep. A 22 éves pilóta nemrég rávilágított, hogy nagyon nehéz volt megemésztenie, hogy a Red Bull a hollandot, nem pedig őt választotta Danyiil Kvjat helyére a Spanyol Nagydíj előtt. A pilótapiac felől származó pletykák később arról számoltak be, hogy a Renault szemet vetett az ifjú spanyolra, aki ezt pozitívan fogadta, mondván, az érdeklődés jót tett a hírnevéneka Red Bullnak azonban esze ágában sem volt elengedni pilótáját.



Sainz azt már többször nyilvánvalóvá tette, hogy 2018-ban már topautóban szeretne ülni, ha nem a Red Bullnál, akkor máshol. Az igazság viszont az, hogy a Milton Keynes-ieknél nem várható üresedés, hiszen Daniel Ricciardót és Max Verstappent is 2018 végéig köti szerződés az alakulathoz. Sokan kritizálták a Red Bullt amiatt, hogy nem engedték el Sainzot a Renault-hoz, többek között édesapja, idősebb Sainz is azok között volt, akik ferde szemmel néztek az energiaitalosokra. Ennek fényében meglepő, hogy a tereprali-csapatainál évek óta szintén cég támogatását élvező Matador most a Red Bull védelmére kelt, és azt kéri a kritikusoktól, hogy tiszteljék akaratukat.

„Folyamatosan azt mondják, hogy ők a rosszfiúk, de ez egyáltalán nem így van” – nyilatkozta Sainz a spanyol Cadena Ser rádiónak. „Nagyon sokkal tartozunk nekik. Az a legfontosabb, hogy a 2017-es szezonra koncentráljunk” – tette hozzá az 54 éves versenyző, aki hatalmas balesete következtében idő előtt kényszerült feladni az idei Dakar-ralit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: