DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ezért nem hagy fel Button a versenyzéssel

Bár 2017-ben Jenson Button már nem lesz tagja a Formula-1 mezőnyének, a brit nem szeretne teljesen távol maradni az autósportoktól. A 2009-es világbajnok idei tervei közül beszélt néhányról.

Jenson Button nem akar távol maradni a versenyzéstől. Az elmúlt hétvégén a Bajnokok Tornáján vett részt, és az év további részében is tervez programokat. A brit szeretne minél több dolgot tanulni és megtapasztalni.

A 2009-es világbajnok a száguldó cirkuszon kívül is új kihívásokat keres: „Néhány tekintetben azért egy kicsivel pihentetőbb évet akarok az eddigieknél. Szeretnék valahol versenyezni – ki fogom próbálni a Super GT-t, egy futamot biztosan teljesítek majd Suzukában. És a rallycrossban is szeretnék indulni.”

 button-brazilia-2016



Button a rallycross-ról a következőket mondja: „Olyan sok dolog van, amit tanulhat az ember. Az aszfaltozott részekkel boldogulok, de amint a murvás szakaszokra hajtok, fogalmam sincs, mit kell tenni!”

A brit ex F1-es azt is elmondta, mi hajtja még mindig a versenyzés felé: „Nagyszerű tapasztalat volt, és remélhetőleg a jövőben is fogok versenyezni. Mindig tanulhat újat az ember. De ez teszi olyan izgalmassá ezeket a sportokat, ezért maradtam az F1-ben is – mindig új tapasztalatot szerezhet az ember. Remélhetőleg ugyanígy fogom érezni a rallycrossban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: