DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamiltont a gazdagok elleni versenyzés hajtotta

A háromszoros világbajnok arról beszélt, miért nehéz mostanság berobbanni az autósport elitjébe, s különösen az F1-be: a britet elmondása szerint mindig motiválta, hogy szegény családból jött.

Lewis Hamilton már egészen fiatalon felhívta magára a figyelmet eredményeivel és tehetségével, így elég korán a McLaren és Ron Dennis pártfogoltja lett. A brit pilóta szerint mostanság még nehezebb eljutni a magasabb kategóriákig, ennek oka pedig éppen az, hogy rengeteg a tehetséges fiatal:

„A legjobb versenyeket a nagyjából tízéves srácok produkálják” – nyilatkozta a Quotidien francia televíziós műsorban a háromszoros világbajnok. „Ezek tényleg a legjobb versenyek, jobbak a Formula-1-nél és az összes többi kategóriánál is. Nincs félelem ezekben a gyerekekben.”

hamilton-2016-dppi



A Mercedes versenyzője szerint az elképesztő költségek jelentik a fő akadályt az ifjú pilóták előtt: „Szerintem sokkal nehezebb manapság berobbanni, mert annyira sok a tehetséges kissrác. Ráadásul már drágább is eljutni a Formula-1-ig. Rengeteget fejlődött a technológia. A gokart is költségesebb: apukám három vagy négy alkalommal is jelzálogot vett fel a házunkra, hogy gokartozni tudjak. Minden nagyon drága, ez a fő nehézség a Formula-1-ig vezető úton.”

„Mi a semmiből jöttünk, nem volt pénzünk, amikor elkezdtem versenyezni” – mesélte saját példáját Hamilton. „Szerintem bennem mindig is megvolt a siker iránti éhség, amikor gazdagabb családok ellen versenyeztem. Ez volt az, ami igazán hajtott. Kell az energia, a tehetség és a hit magadban. Nem lennék itt, ha nem lett volna a családom – és az irigység” – vallott őszintén a 32 éves pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: