DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Mit fog csinálni ezután Nico Rosberg?

A 2017-es szezon beköszöntével Nico Rosberg hivatalosan is nyugdíjas F1-es pilóta lett, az otthoni semmittevéstől azonban nagyobb tervei vannak.

Nico Rosberg egész életét annak szentelte, hogy megnyerje a Forma-1-es világbajnoki címet, ennek kipipálása után pedig új fejezetet nyitott életében visszavonulásával. A német expilóta a davosi Világgazdasági Fórumra is meghívást kapott, hogy tapasztalatai megosztásával inspirálja a résztvevőket – nyilatkozatában bővebben elmesélte, hogy mivel fog foglalkozni ezentúl. „Először is, ahhoz, hogy egy sportot a legmagasabb szinten űzz, 110%-os koncentrációra van szükséged, és nem szabad, hogy bármi megzavarjon – én így álltam hozzá a dolgokhoz.”



„Ezentúl minden másodlagos, még a család és a barátok is, minden, minden sokkal hátrébb helyezkedik el e mögött. Idővel rájöttem, hogy az élet több annál, mint hogy körbe-körbe autózzunk, és úgy érzem, hogy megfelelő pillanatban szálltam ki belőle. Most már több időm van a családomra, a barátaimra, és összességében véve is sokkal nagyobb mértékben irányítom az életemet. Tíz éves korom óta minden egyes szezont mások terveztek meg számomra, mások mondták, hogy hová menjek, különösen az F1-ben – ez rettentően intenzív volt. Most már szabadabb vagyok ezen a téren.”

A Mercedes korábban bejelentette, hogy a márka nagyköveteként számítanak Rosberg szolgálataira, a német azonban jótékonysági munkában is részt fog venni. „Valamit vissza szeretnék adni, ennek érdekében pedig különböző lehetőségeket tartok szem előtt. Többször elmegyek Németországi kórházakba, meglátogatni súlyosan beteg gyerekeket, akik nagyon örülnek, ha láthatnak engem” – tette hozzá a német expilóta, aki azt is elmondta, mi tudná visszacsábítani az F1-be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: