DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Mi lesz a sorsa Massa interlagosi autójának?

A visszavonulását tavaly bejelentő Felipe Massa nemrég hivatalosan is újra munkába állt a Williamsnél, ezzel kapcsolatban pedig joggal kérdezhetjük: mi lesz a tavaly neki adott FW38-assal?

A Williams úgy búcsúzott Felipe Massától, ahogyan csak az igazán nagyoktól szoktak: a visszavonulásra készülő brazil pilóta megkapta csapatától azt az autót, mellyel hazai futamát teljesítette, igaz, a gép némi szervizre szorult, miután a tizenegyszeres futamgyőztes összetörte azt az esőáztatta verseny során. Massa érzelmes pillanatok között lépett le a Forma-1 színpadáról, hogy néhány héttel később visszatérjen, immáron volt csapattársa, Valtteri Bottas helyére. Claire Williams azóta belátta, nem volt a legjobb ötlet visszahívni Massát, de újbóli szerepvállalása felveti a kérdést: mi lesz a sorsa annak a gépnek, amit a 2016-os Brazil Nagydíjon használt?



„Ez az enyém, két nappal ezelőtt láttam a gyárban, még mindig ott van a nevem az oldalán” – zárta rövidre a kérdést a brazil, akit a Motorsport.com idézett. „Ami az utolsó két versenyen történt, az valóban olyan érzéseket keltett bennem, hogy itt a történet vége. Aztán minden megváltozott, én pedig a szívemre hallgattam, amely azt mondta, hogy folytassam. Kicsit meglepett, amikor Claire arra kért, hogy szakítsam meg a visszavonulásomat, de motiváltnak és késznek érzem magam. Egy dolog biztos volt, hogy nem hagyom abba a versenyzést, csak kategóriát váltok – nem érzem magam öregnek, és készen állok a visszatérésre.”

Massa is ott van a Miamiban rendezett, 2017-es Bajnokok Versenye indulói között, de nem áll le felkészülésével emiatt. „Minden nap edzek Miamiban” – mondta a brazil, aki alig várja, hogy megismerje az új autókat. „Minden megváltozott a szabályok miatt, teljesen új modell lesz majd. Mindössze nyolc tesztnap alatt kell megtanulnunk, hogyan kell vezetni őket, én pedig minden tapasztalatommal segíteni akarok a csapatnak, hogy olyan versenyképesek legyünk, amennyire csak tudunk.”

Nyilatkozatában Massa kitért a Mercedeshez távozó Bottasra is: „A legjobbakat kívánom Valtterinek, hiszen nagy lehetőség előtt áll a Mercedesnél. Ez az a csapat, amely megnyerte az utolsó három világbajnokságot, és biztos vagyok benne, hogy ez után is versenyképesek lesznek majd. Nagy meglepetés volt számomra, hogy Nico visszavonult, de ez az egyetlen oka annak, hogy visszatérhettem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: