DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Egyre kacifántosabb a Brit Nagydíj ügye

A futam helyszínéül szolgáló Silverstone tulajdonosa, a BRDC egy korábbi sajtóhír szerint már lemondott az F1-es Brit Nagydíjról, most azonban kiderült, hogy mégsem teljesen ez a helyzet.

Néhány nappal ezelőtt a The Sun című brit lap egy BRDC-tagra hivatkozva azt írta, hogy a testület életbe kívánja léptetni a Forma-1-gyel kötött szerződésben szereplő záradékot, amely lehetővé teszi számukra, hogy 2019 után elálljanak a futamrendezéstől. A Brit Autóversenyzők Klubja azonban egy közleményben reagált a híresztelésre, mondván, egyelőre nem áll szándékukban feladni a silverstone-i F1-es versenyt, és néhány hónapig biztosan nem fog döntés születni az ügyben – a határozatnak egyébként az ez évi Brit Nagydíj, tehát július 16-a előtt kell megszületnie.



„Az a célunk, hogy évekig megőrizzük a silverstone-i Brit Nagydíjat, de csak abban az esetben, ha gazdaságilag megfelelő környezetben tehetjük ezt” – idézte az Autosport a BRDC elnökét, John Grantet. „Ahogyan korábban is mondtam, a következő hat hónapban fogjuk mérlegelni a helyzetet, hogy léptessük-e életbe a szerződésünkben szereplő záradékot 2019 végén. Eddig még nem született döntés, ahogyan nem is fog körülbelül július közepéig” – mondta a brit.

 „Ez alatt az idő alatt azon leszünk, hogy minden résztevőt bevonjunk a tárgyalásokba, amely lehetőség szerint privát körülmények között fog zajlani, és amelynek végén remélhetőleg elfogadható javaslattal tudunk előállni.” Grant nemrég azt nyilatkozta az Autosportnak, hogy a záradék életbe léptetése további tárgyalások alapját jelentheti, minthogy az F1-es Brit Nagydíj silverstone-i leáldozását. A northamptonshire-i aszfaltcsík Bernie Ecclestone-nal kötött megállapodása egyébként 2026-ig szól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: