DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Williams: Rossz érzés volt visszahívni Massát

Claire Williams árult el újabb információkat Felipe Massa visszacsábításáról a csapathoz. A brit istálló kénytelen volt megtenni ezt a lépést, miután Bottast elengedték a Mercedeshez Rosberg helyére.

Talán a 2016-os év legszebb momentuma volt, amikor Felipe Massa kiesett a Brazil Nagydíjon, és pityeregve, hazája zászlójával sétált vissza a bokszutcába a drukkerei előtt. A Williams pilótája így köszönte meg a sok éves támogatást a szurkolóknak, aki ekkor még azt hitte, utolsó előtti F1-es futamát teljesíti. Azóta azonban rengeteget fordult a világ a brazil pilótával.

Claire Williams mesélt róla, hogy egyáltalán nem érezték jól magukat ex-pilótájuk visszaédesgetésekor: „Szegény Felipe, bejelentette a visszavonulását, aztán fel kellett hívnunk a következővel: 'Nem gondoltál arra, hogy mégsem hagyod abba?' Ez pokolian rossz érzés volt. De szerencsére sosem hallottam valakit ilyen boldognak és izgatottnak a telefonban. Ez nagy megkönnyebbülés volt számunkra.”

 massa-brazil-nagydij-2016



A brit csapatfőnöknője így folytatta: „Még soha nem ültettünk be olyan versenyzőt az autónkba, aki úgy gondoltuk, hogy nem fog nagy kedvvel versenyezni. Amint mindenki látta őt az utolsó futamán, remekül szolgálta csapatát.”

Williams szerint nem Massa ugyanolyan motiváltan fog vezetni, mint eddig: „Semmit nem veszített a motivációjából. Tudom, hogy sokan erről beszélnek: 'Engedték volna visszavonulni, és most békésen tölthetné szabadságát.' Ő azonban vissza akar térni. Én nem igazán érzékeltem, hogy elmenne, éppen ezért gondolom úgy, hogy Felipe nagyszerű munkát fog végezni idén is.”

„Kapott még egy évet, hogy kiélvezhesse azt. Csak vezetnie kell, nem lesz rajta nyomás, nem kell törődnie semmi mással. Ezért már alig várom, hogy mire képes ismét, és párosuk Lance-szel remélhetőleg jól fog együtt dolgozni” – zárta gondolatait Williams.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: