DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Rosberg elárulta, mikor jönne vissza az F1-be

A Mercedestől pilótaként tavaly búcsúzó Nico Rosberg élvezi a szabadságot, és annak ellenére sem vágyik vissza az F1-be, hogy lenyűgözőnek tartja csapata új modelljét.

Miután Nico Rosberg átvette az F1-es világbajnoki címért járó trófeát december másodikán, abban a tudatban indult turnéra hőn áhított kupájával, hogy nem lesz alkalma megvédeni azt. A német egy pillanatig sem sajnálta, hogy a visszavonulás mellett döntött, hiszen elérte élete célját, a 2016-os vb-hadjárat pedig mentálisan annyira elfárasztotta, hogy inkább a család békességét választotta a további stressz helyett. Búcsúja azonban csak a Mercedes versenyzői állására vonatkozott, hiszen Rosberg a továbbiakban a márka nagyköveteként fog részt venni különböző eseményeken.



Ilyen minőségben jelent meg a svájci Davosban rendezett Világgazdasági Fórumon is, ahol egy élő Facebook-interjúban tért ki többek között a Mercedes új szabályok szerint megépített, 2017-es gépére is, melyről február 23-án, Silverstone-ban fog lehullani a lepel. „Az új autó nagyon meggyőző és szemet gyönyörködtető, nem kevésbé a pilóták számára, akik a gyorsaságának is örülhetnek majd” – mondta a német expilóta.

Rosbergnek nem lesz alkalma vezetni az új autót, de cseppet sem bánja, annak ellenére, hogy már látta is annak egy méretarányos modelljét. „Korábban volt alkalmam szemügyre venni az új autót, hiszen a tervezése több, mint egy éve elkezdődött. Amikor a szezon befejeződött novemberben, az autó egy kisebb változatát is kipróbáltuk a szélcsatornában. Nem evolúcióról, hanem forradalmi újításról lehet beszélni.” Ennek ellenére Rosberg nem vágyik vissza a Forma-1-be, egy dolgot azonban viccelődve kiemelt, amely talán újra el tudná csábítani: „Egy Las Vegasi verseny, a Stripen. Ha ez megvalósul, vissza kell térnem a Forma-1-be” – mondta a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: