DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Magnussen ismét kihúzta a gyufát a Renault-nál

A dán F1-es pilóta nemrég mutatkozott be új csapatánál, a Haasnál, ahol amellett, hogy az előtte álló kihívásokról is értekezett, sötét jövőt festett volt alakulata, a Renault elé.

Kevin Magnussen csapatváltásával egyidejűleg a Renault ügyvezető igazgatója, Cyril Abiteboul nem fogta vissza magát, és nemrég úgy fogalmazott, hogy csalódott a dánban, aki fegyelmezetlen volt tavaly, ráadásul kifogásokat keresett hibáira. Nem épp a legjobb ajánlólevél, mondhatnánk, ám a Haas csapatfőnöke rögtön védelmébe vette az új szerzeményt, ahogy nemrég maga az érintett is meglepődöttségének adott hangot volt főnöke nyilatkozata miatt.

Magnussen az ESPN-nek nyilatkozva elmondta, hogy egyáltalán nem bánja, hogy a tavalyi újonc istállónál folytatja a pályafutását, most pedig a Sky Sports-nak mesélt arról, hogy miért tartja remek döntésnek a Haast – amellett, hogy egy-két mondat erejéig kitért Abiteboul gondolataira is. „Könnyű azt mondani valakire, hogy kifogásokat keres” – nyilatkozta a dán.



„Egyszerűen annyi történt, hogy elmondtam, mit gondolok, és bizonyos dolgokkal kapcsolatban nem rejtettem véka alá a véleményem, ő pedig nem örült ennek. Persze nem tudom megakadályozni, hogy így vélekedjen rólam, azt viszont sajnálom, hogy a nyilvánosság előtt adott hangot ennek. Úgy hiszem, helyesebb lenne, ha az ilyen dolgokat négyszemközt beszélnénk meg, ő viszont nem így tett. Nem tartotta meg a témát magunk között, hanem kiteregette a szennyest.”

Magnussen új csapata, a Haas tavalyi, első szezonjában 29 pontot gyűjtött, 19-cel többet, mint a gyári erőkkel a sportágba visszatérő Renault – a dán szerint jó esélyük van arra, hogy jövőre is a franciák előtt maradjanak. „Ez már a múlt, nincs értelme a Renault problémáin rágódnom, már nem jelentenek sokat számomra. Az a legfontosabb, hogy legyőzzük őket, és szerintem képesek is leszünk rá. A jelenlegi problémáikat figyelembe véve hosszú időbe fog telni, amíg fel tudják szívni magukat. Ahogyan mindig is mondtam, remek emberek dolgoznak náluk, és élveztem a velük együtt töltött időt, sőt, több barátságot is kötöttem – nagyon kevesen voltak, akikkel nem jöttem ki ott.”

A dán elmondta, hogy a Haasnál töltött első napjai már meggyőzték csapatváltása helyességéről, különösen a McLarennél és a Renault-nál töltött idejéhez képest. „Láttam korábban, hogy a források nem jelentenek semmit. Dolgozhatnak nálad rengetegen, hogy ha nem tudnak együttműködni egymással. A Haas megmutatja, hogyan működik egy csapat valójában, hiszen nem lehet csak bedobni néhány embert a projektbe, és azt várni, hogy jöjjenek az eredmények. Érdekes volt látni a különbséget.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: