DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Perez megdöbbent Hülkenberg távozásán

Bár a német pilóta már munkába állt új F1-es alakulatánál, a Renault-nál, korábbi csapattársa most elmondta, meglepődött, amikor bejelentette: ott hagyja a Force Indiát.

A 2017-es átigazolási piac slágertémája volt Sergio Perez esetleges csapatváltása, és milyen az élet, a nagy kavarodásban éppen ő volt az, aki megtartotta helyét erre a szezonra. A mexikóit többször összeboronálták a Renault-val, az enstone-iak azonban csapattársára, Nico Hülkenbergre csaptak le. Perez azóta számtalanszor méltatta csapattársát, mondván, az egyik legjobb F1-es pilóta hagyta el a Force Indiát, és elmesélte azt is, hogy mit tudott tőle tanulni együtt töltött három évük alatt. A szakma szerint Perez és Hülkenberg valóban a mezőny egyik legígéretesebb pilótapárosát alkották 2014 óta, idén pedig konstruktőri negyedik helyhez segítették a Force Indiát.



Perez az Autosportnak adott legfrissebb nyilatkozatában sem fukarkodott a nagy szavakkal, de elmondta, hogy mennyire meglepte Hülkenberg távozása. „Hogy őszinte legyek, megdöbbentem” – mondta a mexikói. „Tudtam, hogy Nico előkelő helyen szerepel a listájukon, ahogyan azt is, hogy ha én nem megyek oda, őt fogják választani. Személyében egy nagyszerű pilótára tettek szert. Csak az idő fogja megmondani, hogy ki hozott helyes döntést, én viszont örülök annak a három évnek, amelyet vele együtt tölthettem.”

Hülkenberg bár 2014 óta szerepelt zsinórban a csapatnál, ez már a második fellépése volt Force India-színekben, 2011-ben ugyanis tesztpilótaként, 2012-ben pedig versenyzőként segítette a silverstone-iakat. „Három évet töltöttünk együtt, és gyorsak voltunk, szerintem nagyon sokat tudtunk tanulni egymástól. Eljött az idő Nico számára, hogy új kihívást keressen magának. Régebb óta ismeri a csapatot, mint én, ezért biztosan úgy érezte, hogy új emberekkel kell együtt dolgoznia, és új dolgokat kell megtanulnia. Nagyszerű volt ilyen sok mindent ellesni tőle.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: