DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Már most be van zsongva Massától a Williams újonca

A Williamsnek eltökélt szándéka volt, hogy tapasztalt F1-es versenyző segítse őket és új pilótájukat, Lance Strollt Valtteri Bottas helyén - a kanadai alig várja a közös munkát a brazillal.

A Williams hétfő délután megtréfálta a Mercedest, hiszen hamarabb bejelentették Felipe Massa érkezését, mint tették azt a brackley-iek Valtteri Bottas esetében, ám mindkét pilóta „foglalója” puszta formaság volt az elmúlt hetek híreinek tükrében. Massa így ex-csapattársa helyére ülhet „volt” alakulatánál, amellett a Lance Stroll mellett, aki 2017 eddig egyetlen megerősített újonca az idei F1-es mezőnyben.

A 18 éves kanadai tesztjei ellenére igencsak híján van a tapasztalatnak, a Williams pedig éppen ezért tartotta fontosnak Massa visszahívását – a brazil így a csapatot is segítheti a szabályváltozások első évében, ráadásul ifjú csapattársa útját is egyengetheti, ahogyan tette azt anno vele Michael Schumacher a Ferrarinál.



Stroll nagyon izgatott a brazillal végzett közös munka megkezdése előtt. „Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok rajongó örül Felipe visszatérésének” – nyilatkozta a kanadai a Le Journal de Montreal című lapnak. „Már hosszú ideje együttműködünk egymással – mióta a Williams fejlesztőpilótája lettem.” Nemrég felröppent hírek szerint a Mercedes „fizette” Massa visszatérését, ám az F1i.com szerint Stroll üzletember édesapja is tett azért, hogy a brazil fia mellett folytassa pályafutását.

Állítólag azért, mert az idősebb Stroll szerint Lance jobban boldogulna Massával az oldalán, mint tette volna azt Bottasszal, aki 2016-ban rendre felülmúlta nevesebb csapattársát. „Ez a tökéletes megoldás” – mondta Stroll. „Ő a tökéletes utód Valtteri helyére. Számomra viszont a visszatérése nem változtat semmin. Ugyanazokkal a kihívásokkal kell megküzdenem, mint előtte” – tette hozzá az F3-as Európa-bajnokság címvédője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: