DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Korábbi főnökei elismerően nyilatkoztak Massáról

Luca di Montezemolo a Ferrari elnökeként, Stefano Domenicali pedig a Scuderia csapatfőnökeként dolgozott együtt Massával, és mindketten úgy vélik, a brazilra még várhatnak sikerek az F1-ben.

Szinte napra pontosan három hónappal azt követően, hogy Felipe Massa bejelentette visszavonulását, december elején Nico Rosberg tett ugyanígy, csakhogy az események sodrában a brazil visszakerült a pikszisbe: Massa így annak rendje és módja szerint el is foglalta a Mercedeshez távozó Valtteri Bottas helyét a Williamsnél, kvázi vissza sem vonult, 2017-ben pedig 15. F1-es szezonjának vághat neki. Csapattársa az újonc Lance Stroll lesz majd, aki alig várja a vele való közös munkát, újbóli szerepvállalásának pedig nagyon kevés kritikusa akadt eddig.



A Ferrari korábbi elnöke Luca di Montezemolo, is azok közé tartozik, akik örülnek Massa visszatérésének. „Amikor egy pilóta még mindig versenyképesnek érzi magát, továbbra is a tűz közelében szeretne maradni” – nyilatkozta az Alitalia légitársaság elnökeként dolgozó olasz a La Gazetta dello Sportnak. „Ezt tapasztaltam Laudánál és Schumachernél is, azoknál a bajnokoknál, akikhez közel álltam. Kíváncsian várom, hogy Rosberg mit fog csinálni egy év múlva. Úgy vélem, Felipe jól döntött, hiszen talált magának egy olyan környezetet, ahol jól érzi magát – sőt, ez mindenki számára remek döntés.”

„Könnyen lehet, hogy más lehetősége is lett volna a folytatásra, de bizonyára nem akarta egy másodosztályú csapatnál befejezni karrierjét. Stroll-lal remek párost fognak alkotni, Felipe nagy segítség lesz a fejlődése szempontjából. Mindazonáltal a Williams is jól járt, hiszen így olyan pilóta versenyezhet Lance mellett, aki tapasztalt, de kellően gyors is” – tette hozzá Montezemolo. A Ferrari egykori csapatfőnöke, a Massát majdnem világbajnoki címig juttató Stefano Domenicali szintén örül korábbi pilótájának. „Meg vagyok győződve róla, hogy a legjobb döntést hozta. Számomra még mindig versenyképes pilóta, és jól fog teljesíteni 2017-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: