DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ezért fontos az F1-nek a jó Honda-motor

A Renault megdicsérte a japán F1-es motorgyártó 2016-os munkáját és hangsúlyozta, milyen fontos, hogy hasonló szinten legyenek az erőforrások - mármint a sportág szempontjából.

Bob Bell, a Renault technikai vezetője szerint a Honda remek munkát végzett 2016-ban azok után, ahol 2015-ben tartott. A japán gyártó második évét teljesítette a Formula-1-ben és az elsőhöz képest valóban komoly javulást produkált, igaz, ez még mindig nagyon messze van az élmezőnytől - ahova a Renault éppen most zárkózik fel.

"Nagyon impresszív fejlődésen ment keresztül a Honda. Remek munkát végeztek és nagyszerű látni a javulásukat" - mondta az Autosportnak Bell. "Nagyon fontos a Formula-1-nek, hogy az összes motorgyártó azonos, de legalább megközelítőleg hasonló szinten legyen és a nagy gyártók számára alighanem ez sokkal lényegesebb is, mint a karosszéria. Az utcai autók szempontjából mindenképpen az és nagyon fontos, hogy a gyártók maradjanak a sorozatban, ehhez viszont az kell, hogy az erőforrásuk versenyképes legyen."

honda



Adrian Newey, a Red Bull technikai guruja szerint a Renault motorja jelentőset fog javulni az idei szezonra, de a Hondánál is lényeges változások vannak, hiszen átalakítják a koncepciót és a Mercedesre hajazó megoldást választanak - ettől remélnek újabb komoly előrelépést. Newey arról is beszélt, hogy szerinte a motorerő szerepe is megnő idén, nem csak az aerodinamikáé.

"Vannak célszámaink, amelyeket a Mercedeshez és a Ferrarihoz mérünk. A terv az, hogy 2017-ben elérjük azt a szintet, ahol ők vannak most, a kérdés az, hogy ők mennyit javulnak a tél folyamán" - magyarázta a japánok törekvéseit Yusuke Hasegawa a Honda részéről.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: