DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ericsson úgy érzi, javulhat Wehrlein mellett

A Sauber svéd F1-es pilótája továbbra is úgy érzi, hogy Felipe Nasr mellett nem hozta ki magából a maximumot, mert nem volt rá szükség - Wehrlein csapattársaként azonban másra számít.

Komoly ellenfelet kapott házon belül Marcus Ericsson, hiszen a Mercedes-junior Pascal Wehrlein érkezik a Sauberhez 2017-re. A német fiatal már újoncként is letette a névjegyét, Ericssonnak viszont nem sikerült túl jól az előző szezon - ezzel együtt magabiztosan várja új csapattársát és az idei évet.

"Szerintem Pascal érkezése nagyszerű hír nekem és a Saubernek is. Ő egy rendkívül gyors és jó pilóta, akivel úgy vélem, hogy hajtani tudjuk majd egymást és húzni tudjuk a caspatot. Várom már ezt a szezont" - mondta a témáról Ericsson a Formula-1 hivatalos weboldalának adott interjújában. 

ericsson



"Őszintén szólva sokra tartom őt. Bajnok tudott lenni a DTM-ben és régóta tagja már a Mercedes családjának, szóval úgy tűnik, hogy nagyon hisznek benne. A célom természetesen az, hogy megverjem őt, mi más lenne. Szoros csatára számítok közöttünk, de pontosan erre van szükségem ahhoz, hogy a legjobb formámat tudjam hozni" - folytatta a svéd, aki korábban arról beszélt, hogy Felipe Nasr mellett nem kellett mindent beleadnia.

Ericsson idén nyugodtan töltheti a telet, hiszen a Sauber már régen bejelentette, hogy megtartja 2017-re - nem mindenki mondhatja ezt el magáról, ő is együttérez a bizonytalanságban lévő pilótákkal. "Tényleg nincs elég hely a Formula-1-ben, ha azt nézzük, hogy hány jó pilóta van a sport körül és a királykategóriában szerepelés a legfőbb álma mindegyiküknek. Visszatérve hozzám: megnyugtató, hogy biztos a helyem és nem kell a körmöm rágni a tél folyamán..."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: