DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Red Bull nem érti a Mercedes döntését

Dr. Helmut Marko továbbra sem érti, hogy miiért ragaszkodott a Mercedes Valtteri Bottashoz, amikor választhatta volna saját fiatalját is - szerinte kockázat nélkül nincs élvezet, márpedig a Mercedes most nem kockáztatott.

Ahogy arra számíthattunk, immár hivatalosan is Valtteri Bottas Lewis Hamilton csapattársa a Mercedesnél, de a világbajnok istálló döntésével nem mindenki ért egyet - van, aki szerint tökéletes választás, van, aki szerint értelmetlen opció a finn megszerzése. A Red Bull már korábban is hangot adott annak, hogy szerintük hibát követ el a Mercedes Botasszal, inkább az egyik fiatal tehetséget, Wehrleint vagy Ocont kellene lehetőséghez juttatni és dr. Helmut Marko most is erről formált véleményt.

"Nálunk ez másképp működött volna. Nincs kockázat, nincs élvezet" - jelentette ki Marko a Motorsport-Magazin kérdésére, egyértelműsítve, hogy óvatos lépésnek tartja a Mercedes döntését. Szerinte egyébként Bottas nem fog kihívást jelenteni Hamiltonnak és a brit simán legyőzi csapaton felül a finnt.

redbull-mercedes



"Nálunk most sem változik a helyzet, mindkét versenyzőnk szabadon nyomhatja, míg a Mercedesnél lehet csapatutasítás. Megvan a veszélye annak, ha csapaton belül dúl a harc, de enélkül nem lenne élvezetes" - magyarázta álláspontját a Red Bull tanácsadója. Hangsúlyozta: ők nem választották volna Bottast, ebben az esetben egy fiatalnak adtak volna lehetőséget, jelen esetben Pascal Wehrleint ültette volna be a Mercedesbe.

"A Mercedesnek van egy fiatal versenyzői programja, benne Wehrleinnal, akit nagyra tartanak. Rendben, ő fiatal, de a sikerhez kockáztatni kell, ráadásul így meg kellett egyezni a Williamsszel és helyet kellett vásárolni Wehrleinnak is" - mondta.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: