DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Villeneuve figyelmezteti Schumacher fiát

Jacques Villeneuve, volt F1-es versenyző felhívta Mick Schumacher figyelmét néhány olyan negatív dologra, amelyekre mindenképpen számítania kell a Formula-1-ben, ha sikeres szeretne lenni.

Mick Schumacher nem titkolt célja, hogy egy nagyon a Formula-1-ben versenyezzen, azonban a család egyáltalán nem él vissza a fiú nevével, és a királykategóriához vezető „szamárlétrán” terelgetik a fiatal pilótát, aki 2017-ben már a Formula-3-ban versenyez majd. A korábbi versenyzők gyermekeire mindig nagy nyomás helyeződik a sportban, azonban sokszorosan igaz ez Mickre, akinek édesapja hét világbajnoki címet szerzett az F1-ben. A Ferrari már jelezte is, hogy a későbbiekben szívesen biztosítanak lehetőséget a fiatal németnek.

 



Jacques Villeneuve szerint alaposan fel kell készülnie a kis Schumachernek, és felhívta a figyelmét arra, hogy milyen nehézségei, esetlegesen buktatói lehetnek az F1-es szereplésének. „Ezek már más idők, mint amikor én versenyeztem: a közösségi média és a marketing rész már tízszer több, mint a versenyzés” – mondta. „Szóval nagyon-nagyon nehéz dolga lesz, leginkább azért, mert az édesapja többszörös világbajnok – és ez nem is olyan régen történt. Szóval nem telt el sok idő, így hatalmas terhet kellene cipelnie, de ha mentálisan bírja, akkor sok ajtó fog kinyílni előtte.”

Villeneuve hozzátette, Mick Schumachernek azzal is számolnia kell majd, hogy többet fognak várni tőle, mint egy hasonló korú újonctól. „Ha igazán elkötelezett, akkor küzdenie kell érte. Meg kell értenie, hogy ez akadályokkal jár majd. Sok lehetősége lesz, de ha egyszer egy ajtó kinyílik, akkor nagyon gyorsan és könnyen be is záródhat. A média és a szurkolók tapasztalt pilótaként fognak rá tekinteni akkor is, amikor még nem lesz az. Ez a nagy különbség.”

A Schumacher család és a szóvivőjük, Sabine Kehm azonban nyilvánvalóan tisztában vannak azzal, hogy milyen útra engedik Micket, hiszen a média és a rajongók nyomását édesapjának is kezelnie kellett, így már jókora tapasztalattal rendelkeznek a sport ezen oldaláról is. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: