DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Halóra várva: Még más megoldás is lehetséges

Azt kell eldönteni, hogy a Halo jó-e az F1-nek, erről folynak most a tárgyalások a háttérben - illetve arról, hogy ha nem jó, akkor mi lenne megfelelő. Még nincs kizárva semmi.

Még egyáltalán nem biztos, hogy végül a Halo lesz a megoldás a Formula-1-es pilóták fejvédelmével kapcsolatban, legalábbis az FIA egyelőre nyitva tart más kapukat is - egyelőre bármi elképzelhető a témával kapcsolatban. A Red Bull igyekezett leginkább alternatívát biztosítani a "szélvédővel", amely félig-meddig zárt teret jelentene a versenyző feje körül, de azt az ötletet akkor elvetették.

halo-raikkönen



"Nem halott ötlet az alternatív fejvédelem. Technikailag lehetséges öt-hat hónap alatt, ha ezt akarjuk. Egyelőre a főnökeink végleges döntésére várunk, hogy megmondják, mit akarnak: a halót, az aerosceent, vagy esetleg mást. Minden lehetőség játszik, jelenleg semmi sem elképzelhetetlen" - mondta Laurent Mekies, a testület biztonsági igazgatója.

Az utóbbi hetekben-hónapokban rengeteg elemzést és szimulációt végzett az FIA, amelyek után arra jutott, hogy a halo már most is helyt tudna állni a Formula-1-ben, de további tesztekre lehet számítani - Mekies szavai szerint pedig még nem biztos, hogy ez lesz a végleges megoldás. "Hogy jó-e ez az F1-nek, erről folynak most intenzív tárgyalások. A tulajdonosoknak kell dönteni."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: