DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

„Bottas nem bujkálhat többé”

A szakértőként dolgozó ex-F1-es szerint a Williamstől a Mercedeshez igazoló finnek immár mindenképp teljesítenie kell, hiszen olyan autót fog vezetni, amellyel elvárják a futamgyőzelmeket.

Már hosszú hetek óta biztosra lehetett venni, hétfő délután pedig végre a Mercedes is megerősítette, hogy az eddig a Williamsnél versenyző Valtteri Bottas érkezik az előző évad végén óriási meglepetésre visszavonuló Nico Rosberg helyére, így a finn lesz a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton új csapattársa a világbajnok alakulatnál.

Martin Brundle, a szakértőként dolgozó korábbi F1-es pilóta, akiről nemrég derült ki, hogy tavaly enyhe szívrohamot is kapott a Monacói Nagydíjon, a hétvégi Autosport International keretein belül beszélt a Mercedesnél kialakult helyzetről. A brit még mindig alig hiszi el Rosberg bejelentését, Bottas – akkor még csak valószínű – érkezéséről pedig így beszélt:

bottas-mercedes



„Bottasnak megvan a tempója, de teljesen más az a helyzet, amikor olyan autóba ülsz bele, amellyel a futamgyőzelmek és a bajnoki cím nem kívánság, hanem elvárás. Most már nincs hova bújnia, de szerintem Valtteri elég erős mentálisan ahhoz, hogy ezt kezelni tudja.”

De vajon milyen lesz az egyelőre csak néhány dobogós helyet begyűjtő Bottas és Hamilton kapcsolata? „Lewis úgy volt vele, hogy „hozhattok mellém bárkit, akit szeretnétek, úgyis gyorsabb leszek nála”, de szerintem kicsit idegesebb lenne, ha Fernando Alonsóra vagy Sebastian Vettelre esett volna a választásuk. Mindez nagyon érdekes lesz majd a szezon végén, amikor rengeteg top pilótának lejár a szerződése” – vélekedett Brundle.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: