DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Mercedes fizette ki Massa új szerződését

Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatának első embere különösebb köntörfalazás nélkül ismerte el, hogy Valtteri Bottas szolgálataiért cserébe legalább részben ők finanszírozzák Felipe Massa idei foglalkoztatását is.

Még amikor Bottas átszerződése még csak pletykaszinten létezett, a Williamsnél már akkor is tartották magukat azon elvükhöz, hogy nem fogják puszta jószívűségből átengedni kontraktussal rendelkező elsőszámú pilótájukat a rivális Mercedesnek, így amikor a német csapat végül tényleg megkereste őket ezzel a kéréssel, komoly tárgyalások kezdődtek.

A közvélemény eleinte úgy találgatott, hogy a Mercedes valószínűleg a csapat számára szállítandó motorok árából fog tekintélyes összeget elengedni, most azonban fény derült arra, hogy egészen más módon (is) történt Bottas „árának” kiegyenlítése: ők fizetik Felipe Massa 2017-es szerződését, vagy legalább annak egy részét, a grove-iak ugyanis mindenképpen ragaszkodtak a brazil szolgálataihoz.

massa-wolff



„Természetesen nem kérhetünk ilyen dolgokat úgy, hogy valamit ne adnánk cserébe” - mondta Wolff Bottas megvásárlásáról a Gazzetta dello Sportnak. „Claire Williams egy igazán talpraesett üzletember, mint ahogy az apja, Frank is. De nem csak az üzletről beszélgettünk.”

„A Williamsnek például szüksége volt egy tapasztalattal rendelkező versenyzőre, és nélkülözhetetlennek tartották, hogy Bottas ellenében visszakapják Massát. Most tehát minden fél elégedett lehet, mi pedig természetesen pénzügyileg hozzájárultunk Felipe visszatéréséhez.”

A nagy Bottas-Mercedes házasságnak azonban vagy egy rosszul csengő vetülete: a csapat egyelőre csak egy évre láncolta magához a finnt, és bár opciós szerződés gondoskodik a folytatás lehetőségétől, adott esetben Wolffék már az idei év végén is meneszthetik új szerzeményüket. A csapatvezető persze nem ilyen pesszimista, mindazonáltal elismeri, hogy vonzó lehet számára az idén szerződése utolsó évét teljesítő Sebastian Vettel vagy Fernando Alonso is.

"Nem választottuk volna Valtterit, ha azt gondoltuk volna, hogy nem elég jó a csapat számára. De ami azt illeti, a pilótapiac eléggé mozgásban van. Jövőre számos kapu kinyílhat, ott vannak a fiatal versenyzők, aztán Sebastian, Fernando, Valtteri és még sokan. És ezt Valtteri is megérti. Belé vetettünk a hitünket és bízunk benne, hogy hosszú ideig velünk marad majd, de egyelőre még meg kell néznünk, hogyan alakul majd a szezon” - mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: